úterý 28. září 2021

Hezká mušle

Magda byla víc než hezká, to si jí nedalo odpárat. Mladí výrostci toužili po její sametové pokožce a bělostném úbělu tváře. Po její mírně pihovatém ramínku a útlých bocích. Byli přesvědčeni, že si s nimi něco začne, přestože jim bylo teprve sedmnáct a ona je učila na gymnáziu češtinu. Problém byl v tom, že Magda měla dlouhodobě partnera. 

Tenká stěna paprsků, jež pronikala do učebny, byla přerušena stínem pána, který vstoupil. Podařilo se mu pohnout tělem tak, že stál přímo v trajektorii paprsků. Jirka Vykuřil zrovna hleděl na to místo, protože na něj hledíval většinu času, kdy probíhalo vyučovaní. Bylo to něco jako terč nebo jako když dáte býkovi před oči muletu.. i když je barvoslepý, naserete ho, avšak Jirky se z toho ticha zmocňoval klid. Takže když tam teď stál ten vetřelec, ten cizinec, mírně očima zamžikal. Což upozornilo slečnu Magdu, že se děje něco divného. Zadívala se nejdřív na Jirku, pak na příchozího... a potom, v největším rozčílení, odvrátila hlavu. Byl to její bývalý přítel. Vyčítavě se díval střídavě na ni, střídavě na tabuli.

"Takže ty teď učíš fracky dějiny literatury?"

"Jsou to studenti, Jonáši. To si vyprošuji. Uklidni se." Magda zrudla jako rak, všechna odvaha ji jakoby opustila. "Nebudeme to tu vůbec řešit. Dej mi pokoj, nechci, abys mě navštěvoval, nechci, abys mi volal. Odejdi," a tu větu doprovodila gestem směrem ke dveřím, které mohlo znamenat jedině to, aby Jonáš okamžitě odešel. 
Jonáš vypadal trochu starozákonně nebo aspoň jako Maur, měl netradiční klobouk, fialové sáčko a vous mu splýval v chomáčích, jako mívají některá plemena horských koz.

Chodil za ní už tři roky. Nepřijímán, chápete. Přestože ho před více než třemi lety poslala k vodě, dala mu kvinde jako pravá horlivá češtinářka. Na semináři mrtvých jazyků. Vyžadovala víc než pár slov večer, když se sešli v kuchyni a nějaký ten čtyřikrát za měsíc sex. Potřebovala slyšet něžnosti a vískat ve vlasech, ale to mu bylo cizí. Byl to totiž kloboučník. Vyráběl klobouky, kravaty a vůbec příslušné accessories, nepřišlo mu vůbec do hlavy, že jeho sexuálně vyzývavá přítelkyně by mohla citově strádat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat