středa 15. září 2021

Ambice a sny



Evoluce dává přednost užitečné chybě, to si zapamatujte, holky. Až se budete paktovat s novým boyfriendem. A pro ty, které píšou o Karlu IV. a jak klohnil vajíčka, těm jen vzkazuju: hledat smysl v dějinách je jako hledat souvislost mezi oblaky. Moje milá, přísně vzato štěstí a ctnost je totéž, nic nemůže opravdu dobrému člověku ublížit a nic ho nemůže vykolejit...

Já třeba nikdy nic nespletu. Samo zaměření mé profese to vylučuje. Jsem totiž atomový fyzik. A kdybych něco zkazil ve výpočtu, celá naše firma by explodovala. Rovněž jsem amatérský detektiv. Jak v odborných kruzích přátel kriminologů, tak mezi zlatou mládeží v hospodě vždy sklízím úspěch, když jim bez jediné chybičky popíšu, kdo spáchal ten a ten zločin. Jako jaký typ zločince, chápete. Netušil jsem, že věhlas mého jména pronikl dokonce mezi duchovenstvo, ale stalo se. Zaujal jsem kardinála, nebudu ho jmenovat. Velmi ocenil můj názor na současné duchovní ovzduší v Čechách. Vlastně si nejsem jistý, jestli jsem mu něco ocenil. Ale byl každopádně nadšený. Je to už starší pán a když jsme spolu mluvili, byl docela nemocný. Kašlal, chrchlal, myslím, že i zvracel. Vypadalo to, že chytil koronavirus. Taky jsem mu to šetrně sdělil. Řekl jsem, že se asi hrubě provinil vůči nějakému přikázání. Nějak závažně, chápete. A že ho Bůh nyní soudí a trestá. Nevěděl co říct, tak si jen odkašlal. Jako by měl mor, bylo to fakt hnusné. Pokusím se stručně nastínit, o čem jsme se bavili potom. 
Bůh ví, že nejsem žádný veselý chlapík. Vypadám jako oživlá mrtvola, tvářím se zlověstně a vyhýbám se společnosti. Mám pro své počínání vážný důvod. Každá mě zklamala, zradila a odkopla. Ženské jsou všechny na jedno brdo. Stručně řečeno: nesnáším se. Mám všechny důvody světa je nenávidět a ... ničit! 
Záměrně lhaly, aby mohly píchat s mými kámoši - předesílám, že v naší ložnici, v mojí posteli. 


Nechápu, kdo by byl natolik nízký, aby si užíval sexu s jiným klukem, když jsem prokazatelně seděl v kuchyni. Sťatý jak Zákon káže, ale přesto tam.... docela blízko ložnice. Byla nechápaná - mnou - ale přesto ne nepochopitelná. Našla si jen někoho, kdo ji pochopil, ale to zas nechápu já... lehce jsem si odvodil, že jsme se rozešli. Nebudu sešlý s žádnou cuchtou! To po mě, kurva, nikdo nemůže chtít! Našel jsem si zas její kámošku, aby se to vyrovnalo. Každá minuta, kterou jsem strávil po jejím boku, byla drahá - kdežto s její kámoškou Silvou to bylo levné. 

1 komentář:

  1. Jsi renesanční člověk a duchovní velikost a zahazování se s cuchtami vůbec nejde dohromady.

    OdpovědětVymazat