úterý 23. března 2021

Postřehy

Ustrnout ve vývoji znamená ještě neslézt ze stromu. Říkáš ústa, ale ve skutečnosti je to otvor k přijímání potravy; otvor, jako ten, co máš na zádech. Zhluboka si oddechl úlevou, manželka vyjela do lázní. Sešlý věkem kmet, k němuž se přidala senilita. Motocykl značky Jawa řádí na trekové trase.

Mšice je hubený hmyz s dlouhým sosákem, mravouka je nauka o etice, papírový pohár je pohár na limonádu, podzimní větry čekají na koleje, o které se mohou rozbít. Mít hlídku není totéž co být na ní. Nalezneš v sobě hrdinku, neboť kdo hledá, najde. Obklopil by ji ze všech stran, rozložil kolem ní lásku jako ručníky, kupovitá oblačnost její nálady by se změnila v příjemnou brízu. 

Práce motoru potřebovala popostrčit, sprška slin dopadla na její holou mařenku a ty dvě se vůči mně spikly - zapřáhly v jeden potah a skolily mne do natáček do vlasů. Státní útvar, který máte v Čechách, se fungováním blíží Absurdistánu. Zblízka i zdaleka poznali se se skutečností, nad níž měli převahu. Ve zbožíznalectví představoval špičku, co do kvality jeho práci srovnávali s Maldinim, s jeho technikou kopu penalt. Srostli jsme v organický celek, jako strom sroste z větviček. To se nedá oddiskutovat, jen tak lexikálně, to je totiž špatnost - a ta se musí vymýtit. Tmavě fialový žalud hypnotizéra.

1 komentář: