úterý 2. března 2021

Filius canis

Byl nervózní a celý jaksi rozklepaný a kdesi v žaludku měl pořád abruptní pocit, že je něco v nepořádku. Dnes Irenu poprvé podvede, říkal si. I když nešlo o žádný vážný vztah, randili spolu už dva roky, a to už je přece nějaká doba, aby si jeden mohl dobít baterky. Nebo není? Dal si pivo v kantýně a pozoroval hejna racků skotačících při maríně u doku. Dal si zvolna druhé, třetí. To už nepozoroval ani ptáky, ani letící oblohu. Myslel na to, s kým a jak, nebo jestli to bude dělat. Šel klidně na hajzl. Rozepnul si poklopec a dlouho močil. Cítil úlevu a přitom očima hltal nápisy na stěnách (jako chcípni děvko! nebo ❤️ sex). Domočil, vytřepal poslední kapky a zapnul si kalhoty.
Pak se zašklebil asi jako pes, když olizuje hovna z ostnatého drátu. Byl rozhodnut. Musí ji mít, musí si ji vybrat z katalogu a koupit. Pokud možno hned.
Poté, co byly finanční záležitosti vyrovnány, usedl na pohovku.
V pokoji barvy syrových jater. Byla to taková škaredá, vymytá červená, od níž se odrážely odlesky podhledových svítidel. Stála před ním a bylo na co koukat, všude něco k uždibnutí. Byla to bujná, ještě dost mladá Irka asi (jménem, co mu nic neříkalo - Dervla), podle lícních kostí a linie vlasů, jež měla na temeni nějak zvláštně svázané, prsa měla vysoko zvednutá a vystrčená dopředu, její halenka prokreslovala vztyčené bradavky.
Vedle postele stál dosti nevkusný dřevěný stolek a na něm soška ženy s věstonickými boky a multiramenný svícen ve tvaru falu resp. několika falů s výraznými žaludy, celý objekt připomínal na objednávku vyráběné výfuky.
Bylo mu skoro do smíchu, když si představil, že má tu mladou a, jak se mu zdálo, horkou krev povalit v prostředí tak bizarním, ale říkal si, konec konců, když mu byla dána příležitost, bude holt Irena muset prožít újmu - a to ovšem pouze tehdy, přijde-li na tento, jak se domníval, drobný úlet.

1 komentář:

  1. Já si tu Dervlu musel vygůglit, prý to znamená "Pravda, touha".
    Což není špatné, takový drobný úlet s pravdou.

    OdpovědětVymazat