pondělí 7. září 2020

Veverka a zmije

Pro Sartra je nejhorší zločin nenaplnění vlastního potenciálu. Možná použiju děsivé klišé, ale zde se hodí. Co když právě vy jste měly potenciál vymyslet lék proti rakovině? Místo toho jste hrály GTA 3, když jste se měly učit na zkoušku na medicínu!
Japonci rozumějí pod pojmem yugen - subtilním řádem krásy, jehož původ je temný a neznámý: „pozorovat, jak zapadá slunce za květy posetý pahorek, kráčet dál a dál v hlubokém lese bez myšlenky na návrat, stát na pobřeží a upřeně sledovat člun, jak se skrývá za vzdálenými obzory, přemýšlet o letu divokých husí, které se vynořují a mizí mezi mraky."
Přes jejich neshody tu stál tvrdý a drze domýšlivý ve své podivné věžovité ztopořenosti.  
"Tu máš! Tak si ho vem! Je tvůj!“ řekl muž. A ona se roztřásla a její vědomí se rozplynulo. Přelily se přes ni ostré hebké vlny nevýslovné rozkoše, když do ní vstoupil a vyvolal v ní to zvláštní roztavené vzrušení, které se šířilo a šířilo, až byla v kundě stržena posledním slepým výtryskem vrcholného okamžiku.

Poslouchám před spaním Faurého (Masques et bergamasques) a už asi týden až půl druhého nemohu spát. Přičítám to nezdravém životnímu stylu, ne Faurého hudbě! 


vášnivý smutek sám, jakási mlčelivá, 
zahryznutá hořkost ducha
příliš dokonalého, 




Přidej. Kdo bude první udělanej, bude král.Těžce lapali po dechu zmoženi únavou, ale drželi. Supěla jak sopka a sotva dechu popadala, ale nakonec vyhrála... a usmívala se, když se krátce po ní odvalil jak špalek na bok

Již zase – ošálen lživou písní potměšilého osudu, byl v tvářích tak křídový, jako Katka byla rudá, že si myslel, že je stále pannou.

Lidé jsou tak neklidní, vztahují ruce po novém, ale vždycky nacházejí zklamání. Jejich tápání je čím dál nesmyslnější.Muži se dotýkají stále nových žen, ale nakonec jim musí být hnusno až k zvracení!

Žádné komentáře:

Okomentovat