středa 5. srpna 2020

Nikomu neubližuj!

Ďábel se na světě zjevil v podobě dívky s plavými vlasy, s drzou bradičkou, těžkými prsy a úzkými, vlnícími boky. A bylo pro něj příznačné, že jej později ovládl pomocí masky. Vše, co je hluboké, miluje masku. Dravce a dravého člověka (například Babiše) vůbec nechápeme a nechápeme ani prostředí, které si stvořil. Je vůči svým požadavkům bez studu, jako jsou bez studu básníci vůči svým zážitkům. Vykořisťuje je jako oni je. A tyto mysl překračující požadavky jsou pronášeny na bázi týdenní či měsíční, což jim ještě ubírá na uvěřitelnosti. Skutečně by však nemohl, i kdyby se k tomu rozhodl, uvést dostatečné důvody pro své jednání. Velké věci tu zůstávají pro velké, propasti pro hluboké, chvění pro něžné a politika pro zmatené. Takovým čechoslováckým šarlatanům připisuji ohromný podíl na celkovém úpadku člověka, až k tomu, co se dnes socialistickým a demokratickým voličům a mělkým hlavám jeví jako jejich ideál - toto upadnutí a zmenšení člověka na dokonalé stádní zvíře (nebo, jak říkají oni, na člověka "svobodné společnosti"), toto zezvířečtění člověka v trpasličího tvora rovných práv a nároků. Co pak se všemi smějícími se mladými sexy dívkami? V naší společnosti jsou tak pestré, užitečné a prázdné jako krabice na ovesné vločky. Jenom uvažovat o nich je asi stejně relevantní jako poslouchat kandidáta věd (nebo spíš vět) Grygara vést přednášku o tom, zda jsme ve vesmíru sami. Místo odpovědi ano/ne půl druhé hodiny popisuje, jak bylo omylem objeveno Pluto a Merkur.

8 komentářů:

  1. U povídání pana Grygara se mi hezky usíná...

    OdpovědětVymazat
  2. A Pluto ještě k tomu vyřadili z množiny plnohodnotných planet Sluneční soustavy.

    OdpovědětVymazat
  3. Výstižné. Já jen nevím, proč blondýny? I dívky jinak vlasaté (i bez vlasů) mohou mít hluboké oči ... 😀

    OdpovědětVymazat
  4. Svobodný člověk neexistoval, neexistuje a nikdy existovat nebude.

    OdpovědětVymazat
  5. A těch dravých dravců je čím dál více ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Není Grygar ten, co rozdává ty Bludné balvany? To může mít na práci jen ten, kdo sám bloudí.

    OdpovědětVymazat
  7. Babiš v podobě dívky s drzou bradičkou a vlnícími se vlasy, těžkými prsy a vlnícími se boky? To je hodně dobré maskování.
    Je fakt schopnej.
    Ale - byl by tak vítán, kdyby mu jeho působení neumožnili všichni ti předchozí grázlové?
    Položme se na otázku - kdyby Česko nebylo téměř od začátku odsouzeno k vysátí, vyždímání, vyrabování, zdevastování materiálním i morálním, kdyby politici vedli tuto zemi opravdu k prosperitě (vím, čirý idealismus), měla by vlasatá dívenka s drzou bradičkou, jménem Babiš, vůbec nějakou možnost tady zakotvit?
    K řečnické otázce přidávám hned řečnickou odpověĎ. Neměla.
    Takže za Babiše můžeme poděkovat ne jen voličůmm, ale hlavně Kalouskovi, Topolánkovi, Klausovi staršímu a podobným. Maska nemaska.

    OdpovědětVymazat