čtvrtek 10. října 2019

Prvky líbeznosti

Už je to tak. Zahlédl jsem zázrak. Šlo o dívku, mohlo jí být k osmnácti letům. Stála za prosklenými, létacími dveřmi. Její ústa jsou malinko pootevřena a v nich prosvítá mladistvá sklovina zubů. Jenže sklovina je černá jako pozadí této stránky!
Dále je na ní vidět náznak útlého pasu. Kdyby její zadnice měřila o půl tuny míň! Pomyslím si, co asi tak dělá. Určitě na počítači pěstuje tanec či gymnastiku, a to takřka na vrcholové úrovni. Kromě školy a pohybu, čím se baví? A tu si to hned představím. Soulože, lakování nehtů, vlasy, aplikace na androidu, další soulože. Mám ji tedy zařazenou do nepočetné skupinky ambiciózních dívek, o nichž jejich matička příroda již delší dobu raději nechce nic vědět. Protože se prostě zvrhly, zvlčily a jsou teď z nich cvičené kurtizány!
Bude vědět to, co promiskuitní dívky obvykle vědí; jak vyndrancovat chudáka chlapce z chudičké výplaty. Zná polohy, které denně s nabíječem praktikuje, ví, jak nejrychleji přijít k penězům na nové briliantové kalhotky! Ale pozor, aby jí je rychle neroztrhl při nějaké bouřlivé tříminutovce na dámských záchodkách v Bille. Musí vydržet aspoň měsíc.
Tak tedy počítá, ta naše kalkulačka, zatímco se jí vlasy mastí. Vydrží nemyté nejdýl osmnáct hodin. Pak honem sprcha, tělový gel, sprchové mléko, mýdlo proti akné. Rychle se vydrhnout ručníkem z ovčí vlny, pak si proti směru toku krve promasírovat lýtka, stehýnka, hýždě... prstíky se prohnou v naučeném gestu, když pomyslí na to, co by se asi stalo, kdyby si tam zajela... ale ovládne se a jde si sednout do postele, kde už jí na polštáři leží blikající a pípající mobil stejně slavnostně, jako v kterémsi svatostánku stojí skřínka se sádrovou plastikou jezulátka.
Pro mě je to ale madona dnešní doba, a je stejně nedotknutelná jako kterákoli madona dob dřívějších. Že poctivá dívka krev a mlíko je nezvěstná pro dnešní oči a uši, vem to nešť. Spousta někdejších věcí, na kterých záleželo, leží nyní poplivána v koutě. A tak tyto moderní světice s vibrátory namísto květin v rukou, hledící nikoliv do náměstí na měśtany a řezbáře, nýbrž na obrazovku českých rychlých prachů, mají svou milostnou ouverturu zahranou alespoň zde!

Žádné komentáře:

Okomentovat