středa 27. března 2019

Průřez jejím tělem

Zima - ne ta, co se naměří na teploměru, ale ta, kterou člověk cítí - závisí víc na síle větru a vlhkosti vzduchu než na tom, jak je chladno. Cítím v našem vztahu kurevskou, vlhkou zimu. Poslední dobou jako bych ho v poryvech větru ztrácela.
Nedal mi moc na výběr. To jsem mohla zrovna tak dobře skočit rovnou dolů do propasti. Potřebovala jsem si prostě zašukat, abych přišla na to, že mi na něm stále záleží.
Nikdy pro mé nebude lehké dívat se na muže, když pláčí. Snad proto, že vím, jak zlý je pláč pro jejich sebeúctu. Ale jak říkám, nedal mi na výběr. Rozbulel se sice jak malinký, ale to mnou nepohlo. Když je střízlivý, je toporný, zamlklý a samá zábrana. Když je opilý, září jako sluníčko a je mu do tance. Zde vidíte příznivé účinky alkoholu. Vypili jsme tedy celou láhev whisky a vyříkali si to. On však zareagoval divně. Seděli jsme v kuchyni u já mu nalívala posledního panáka. On ho vyžunkl, vstal a uchopil kladívko na maso.
V okamžiku úderu soustředil všechnu sílu, všech svých pětaosmdesát kilo do bodu o velikosti poštovní známky a moje malá zmatená lebka jako by se rozplynula a zmizela. Objevila se teprve zase, až když přistala s žuchnutím na podlaze kuchyně a poslušně z ní, roztříštěné, začala vytékat krev. Jsem samou krví a vyprávím vám, co se stalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat