úterý 5. února 2019

Háček nad y

Zapomenout ve snu už nemůže, alespoň do noci ne, už se nemůže vrátit k melodii, kterou zpívaly ženy v podobě likérových lahviček. Tedy musí zapomenout ve snu života. Avšak ty zprávy mu už nepůsobily tichý, ironický požitek jako kdysi.
Co ho překvapilo, byla tučnými písmeny vyražená Nabídka mladistvé dívky. Nabídka přítomnosti jejího těla, což znělo o poznání lákavěji. Přečetl si ten inzerát znovu a usoudil, že osmnáctiletá, kyprá studentka medicíny, je vhodnější objekt jeho zájmu než čtyřicetiletá vdova s šesti dětmi bydlící v cikánské čtvrti, což byl hned druhý inzerát pod ním, sice za míň peněz, ale taky za míň muziky.
Jistě by si zcela nejradši zapíchal s Blandine Bellavoirovou, když hrála ve Vraždách podle Agathy Christie, ale komu by se něco takového událo? V normálním životě patří vedle sebe utrpení i smutek, radost i legrace. Nikoliv šuk s Blandine! Tak jako sv. František, blahé paměti, který měl tolik rád Boha, že údajně kázal i ptáčkům, já bych z nadšení, do kterého bych upadl při sexu s Blandine, zapomněl na to, že mám hlad, kolik je hodin a co musím zítra udělat... Zas bych ovšem neupadl do jiného extrému. Člověk totiž, který si sáhne na sladkou chuť dominance, která dává věci a události do pohybu, se začne chovat jako zločinec. Chce víc a víc a ztrácí ohled na druhé. Já bych pouze ztratil ohled na sebe a vše dal jen Jí!

Žádné komentáře:

Okomentovat