neděle 20. května 2018

Když zvony večer

odbijou desátou, rozlehne se domem vrznutí dveří. To vzklouzla Cecilka právě do místnosti, kde její snoubenec leží v posteli.
Korálky ji pořád visí kolem krku a jsou tak černé jako její oči, dokud jí je usměvavý Roman nestrhne a nepovalí ji za sebou do hříšného lože. Je mladá, takže lehce svoje ladné tělo do peřin skládá...

Z týdnů a měsíců pak roky byly,
paprsek po paprsku hasly lásce síly,
až z kouzelného snu se oba probudili.

Roman nikdy nezapomněl na chytré rady dědy, který tvrdil, že krásné jablíčko může být uvnitř červivé, a proto si vybral dívku, která se v žádném případě nemohla chlubit přednostmi ostatních nahých dívek. Byla samá kost a kůže, dlouhé haxny, plochý hrudník. Přesto se milovali denně, protože měla přitažlivý kukuč a pořád je to bavilo, dokud. Dokud ji to nezačalo bavit míň. Resp. dokud...

Dokud se Cecilka bezhlavě nezabouchla do Toma. Potkala ho na koncertě pankáčů, kde hrál v kapele, na co tam už tak hrají, na kytaru nebo co je tam hlavní nositel rytmu. Hned jak viděla jeho hbité prsty projíždějící na strunách a silné ruce s vystouplými žílami, představila si, co s ní dělá v lůžku, jak ji ohýbá a láme a ohníčky už jí zapalovaly lejtka. Úplně zapomněla, že stále chodí s Romanem.
Po koncertě si Toma odchytla, že si přeje podpis. Naznačila mu, že je ochotná s ním strávit večer v romantické kavárně. A pak už to šlo ráz na ráz. V 10 večer ho prvně zahlédla a o půl jedné z rána už byla postříkána tekutinou z chámovodu.
Dlouho si nechtěla přiznat, že je mezi nimi něco víc, takže dál chodila s Romanem, jen už spolu tolik nespali. Vymlouvala se na menstruaci a bolesti bříška, nebo že má spoustu povinností do práce, nebo že venku je pod mrakem a jí to už leze do hlavy. Čím dál častěji také vyrážela za "kamarádkami" a vracela se v pozdních hodinách.
Čtyři měsíce spolu nespali - Roman se trošku už začínal nudit. Byl takový usedlý typ, večer ho už nikam nevytáhne. Nejradši si dal doma víno a nějaký film, málokdy zašel s klukama z firmy na pivko a pečené koleno, takže pochopitelně nepojal podezření ohledně věrnosti snoubenky, vždyť děda chytře říkal, že krásné jablko může být uvnitř červivé, ale taky říkal, že povrchově shnilé jabko má zdravé jádro. Tu se ovšem děda v podobenství s ženami spletl... nebo aspoň, co se dotýče Cecilky.

Žádné komentáře:

Okomentovat