sobota 21. dubna 2018

Nabídka učiněná vaječníky

Kopáčova dcera s masitými prsy a jizvami kolem válečkovitých zápěstí. Nebylo ji dáno shůry příliš půvabu, tak se asi chtěla odkráglovat ve vaně, když jí bylo osmnáct, dvacet, dvacet dva, a tak dál do té doby, než v jeden moment nejspíš došly žiletky... jenže ošklivé nezhojené rány už tam zůstaly jako memento pokusu.


Zato s chutí popíjel víno, ba do jisté míry se mu oddával, a projevoval - úzkostlivě dbaje, aby se vyhnul příliš citovým výrazům - znovu a znovu uspokojení nad tím, že má konečně někoho, s kým si může rozumně promluvit.





Stůl byl zásoben dobře, krab, losos, úhoř, paštika z husy, všelijací sklepníci nosili pečené holuby, kteří létali sami do huby... stuprum má velice rád, když se může zdarma nažrat.. ještě radši má, když se může nalít, třeba za příplatek.. ale to sem nepatří.. když je hostina, nedaleko od něj zpravidla rej cinklých, oplzlých slečinek.. všiml jsem si toho kdysi dávno ještě za slunného počasí na Hukvaldech.. lidi se navlékli do středověkých kostýmů, do kroužkových brnění, ženské do hadrů markytánek z doby tak asi třicetileté vojny, pila se medovina a ležáky.. a temné portery.. nicméně kromě toho povyku, který vskutku působil bigger than life, jsem si nevšiml, že by ti herci okamžité inspirace načerpali příliš houževnatosti, protože tlachali zase jen o úrazovém připojištění, zcela ignorujíce problémy našich předků, kteří důvěrně znali spalničky, neštovice i mory v originálním provedení, jako pravé pohromy zvěstující zmar a zkázu. A nějaký hudlař začal úplně bez souvislosti o Crowleym.. že prý jeho Choronzon v posledním stádiu není nic jiného než přerostlý, mléku a strdí odrostlý Pikachu, jehož ovšem můžeme z hloubi duše schválit...

Žádné komentáře:

Okomentovat