středa 6. září 2017

Ježek svinutý do klubíčka

Nedávno jsem pod vlivem naladil National Geographic a nestačil jsem se divit. Oni už normálně nedělají takové ty záběry zvířat někde z Afriky, místo toho výprava sedí ve studiu a host se ocitá pod křížovou palbou dvou moderátorů. Obvykle je ten host žena a má dekolt někde u pupku, ve tváři vypadá jako Khatia Buniatishvili, vlasy má naondulované a nagelované. Samozřejmě je to mladá žena a v jejím curriculu najdete přehršle výprav do džungle, záchran opuštěných hroších mláďat a pokousání škorpióny. Přestože jí není ani pětadvacet, už měla osmnáct nabídek k sňatku, z nichž tři dovedla až k oltáři.
Ptají se jí na přeskáčku, jestli už bojovala s armádou potetovaných agresivních lovců kmene, který žije odříznut od okolního světa a jestli ji nemučili nebo neznásilnili. Amazonka samozřejmě připouští, že už měla několik incidentů a párkrát skončila zahrabána v zemi a kamenována, dokonce ji na pár dní nechali trčet přivázanou ke stromu napospas dravým šelmám, ale že se štěstí na ni vždy pokaždé usmálo a pomohlo jí se z nepříjemností vyhrabat. Na důkaz, že je tvrdá, vytahuje z báglu skalp a něčí vyžraný chrup a svými hebkými, gazelími prsty je chivlku drží před kamerou jako svátost tváříc se emancipovaně. Zvedá ji do vzduchu a pak zas spouští dolů. Střih na ni. Zubí se. Ten pohled říká: "Líbí se ti, co vidíš?" a nebo ještě líp: "Líbím se ti já? Mám koule a roste mi i pták."
Její představa luxusu je přežít měsíc na opuštěném ostrově jen s prakem a bednou světlic. Venkovské vidláky vůbec nebere jako muže a slovo nejčastěji skloňované obdivovateli v souvislosti s ní zní "hustá".

Žádné komentáře:

Okomentovat