čtvrtek 21. září 2017

Caravaggio

Jakou lekci vám udělím dnes, dámičky?
Ptejte se. Jakou lekci bychom mohly dostat, víme-li, že jsme byly poslušné?

Podíváme se blíže na rodinný život. Tedy exodus rodinného života.

Obličej měla smutný a rozkošný a všechno v něm bylo zářivé, zářivé oči a zářivá vášnivá ústa, ale v hlase jí zaznívalo vzrušení, na něž muži, kteří o ni stáli, těžko zapomínali: melodická křivka, plná naléhavosti, šeptem pronesené "poslyš". Ideální dívka do postele. Není divu, že jsi ztratil hlavu a ona si tě obtočila kolem malíčku. Pak běžné zásnuby, triviální svatba, později přišlo dítě a pak ještě jedno a teď máš šedesát a nad jejím hrobem si pokládáš otázku, k čemu byl takový rodinný život dobrý.

Říká se, že lepší, hubenější dívky mívají sklony k chudokrevnosti. Už jako embrya, která se vyrábějí v roce 2120 ve specializovaných fabrikách, dostávají ohromné dávky výtažků z prasečích žaludků a jater koní. Aby měly bohatší krev, že.
Jenže to nestačí. I v inkubátorech musejí dostat něco extra. Tak se tam protřásaj, aby si zvykly na pohyb. V životě ho nebudou potřebovat, jsouce odsouzeny pouze k laskání mužů vlastních i cizích. Tyto dokonalé kurtizány už si zvykly být považovány za pouhé roboty.
Čeká nás testování pohlaví. V roce 240 po Freudovi se místo péče o potomstvo bude žena starat pouze o vaječníky. Ty ovšem už nebudou situovány v jejím těle, nýbrž budou vystavovány na odiv na veřejném prostoru. Každý si je bude moci zalít dekantační tekutinou, nebo je probodat vidlemi atd., atd.
Pravda je taková, že plodnost působí jen a jen potíže. Hormony svádějí muže k výstřednostem, feromony způsobují jejich rozpad.
Jenže vy prostě, dámičky, chcete mít dobrý výběr a ještě něco do zásoby. Dokonalý běl zoubků. Bělostné paže, růžové vulvy atd.
Připomeňme si koně, zralý v šesti letech, slon v deseti, člověk není ani ve třinácti pohlavně zralý a teprve ve dvaceti je plně vyvinut. CHCETE KAŽDÁ BÝT JAKO KŮŇ A MÍT SVÉHO HŘEBCE UŽ V PRVNÍ TŘÍDĚ, JENŽE TO TAK SNAD NEJDE, CO?! Vůbec to nejde snadno, pak se přežíráte nebo naopak nejíte nic, tělíčko vám chřadne a holdujete skleničkám vína nebo tvrdého cinzana...

A tak se stále hledá kompromis mezi dospělostí ve dvaceti a dospělostí v šesti. Jenže kdybyste rodily už v šesti, představte si, jaké nedovyvinuté mozky by z vás lezly. Žádní stuprumové, jen obyčejní dělňasové na pásu.

Žádné komentáře:

Okomentovat