pátek 22. září 2017

Co dodat?

Petrklíče a krajina mají jednu značnou chybu - jsou zadarmo. Pokud se na něčem nebohatne, tak na tom země či společenství chudne. Kde se co neexploatuje, tam to leží ladem a nevzniká humus, nýbrž nevyužitá pracovní síla - a mizí finance.
Vemte si příklad z vodních kapek. Voda dokáže, přestože je tekutá a měkká a slabá, vyhloubit důlek i do nejtvrdší žuly. Má koule, protože miliardy lidí ji denně používají, třeba k ranní hygieně, a ona tu pořád je a vesele si teče dál, po celá staletí a myriády věků se na nás usmívá ze záchodů i sprchových koutů.

Odhalím vám nepochopitelnou pravdu, která vyleká i odvážné a zastraší udatné. Jste samy jako Ur v zemi chaldejské, prázdný prostor vyplňujete hovadinami a dny zasíráte čuměním do obrazovek digitálních iluzí.
Tak jako před vámi předkové bez komprese, s krví jen mírně oslizlou ještě společnými pletenci genů s vyhynulými ptakoještěry, tvořili jakési pašije, pak jakási rekvia a nakonec odpudivé symfonie, vy klikáte na lajky na twitterů a honosíte se selfíčky se Zemanem nebo Karolínkou Plíškovou.l

Od-pu-di-vé. Při vášnivých citech neexistuje žádná stabilita a šílenství je koneckonců nakažlivé.

Žádné komentáře:

Okomentovat