neděle 20. března 2016

Uchazeč o dělohu

Žena do osmi let. Hraje si s panenkami. Očkami háže po šatičkách ve výloze.
Žena dvanáct let. Menstruace. Rostou prsa. Drží v šachu vrstevníky, protože je velmistryní šeptandy.
Žena čtrnáctka. Poprvé si vrzne. Bere antikoncepci, nadává na tampóny a vložky ji přijdou otravné.
Šestnáct let. Zhulí se na koncertě Béďy a Mišíka. Nechá se svézt nadrženým fotrem k němu domů. Dál už je to jen nechutné.
Sedmnáct. Umělecký skvost. Mimořádně promyšleně tvarované pahorky se zařírají do ultratenkých, vyzývavých tílek.
Osmnáctiletá. Má za sebou život. Dál se zabývá profesním růstem, studuje, pracuje a stará se o domacího mazlíčka. Má přítele, který jí přispívá na zábavu a oblečení. Rodiče ji dávají drobné kapesné na přilepšenou. Je královnou v lakování nehtů.
Devatenáct. Přežila drásavou etapu, kdy ji přítel vyhrožoval smrtí, pokud se s ním rozejde. Přítel skončil na kriminálce a později v base. Jezdí po agility závodech a začíná studovat francoužštinu, protože se chce podívat do světa. A kdoví, třeba si najít svůdného Francouze. Majora dělostřelectva nebo kapitána zaoceanského parníku.
Dvacet jar. Sezvala děcka ze základky na sraz, kde se svěřují navzájem, kolik už ušla cesty. Promile v krví rostou, zábrany padají. Vyspí se s třídním bavičem.
Dvacet jedna. První vrásky. Poprvé zažije skvělý sex. S originálním týpkem. Designérem obuvi. Akorát zjistí, že už je ženatý a má děcko. Trochu zklamaně pije, ale za dva týdny se vrhá do jiné náruče.
Dvacet dva. Bakalář. Studuje na vyšší příčky. Čím dál častěji si dává dvě decky bílého ryzlinku před spaním, pokud je slušňačka. Nebo červeného Portugala, pokud je trochu vyšinutá. Stíhají ji migrény a začínají se na ni nepříjemně lepit chlapi. Ve vztahu je neuspokojitelná. Pozoruje svůj zadeček z boku v zrcadle.
Třiadvacet. Je na odpis. Potkala kytaristu, u kterého hrála na bicí v kapele. Zbouchl ji a čeká děcko. Žertuju.
Potkala kytaristu, do kterého se zabouchla, který chodil paralelně ještě se dvěma. Chytila od něj chlamydie. Začíná nenávidět bubeníky a kytaristy, vokály i banjo. Chodí do čajoven a poslouchá meditační hudbu, která ji přivádí nazpět k branám duše, dělá jogu nidra.
Pak ji polichotí nějaké poleno ve smokinku na setkání psychotroniků a hleďme, ona se mu oddá cele! Překřížila nohy a spokojeně odfrkla: "jů". Společně kráčí životem už třetí rok jako muž a žena. Přeskočila mezi nimi vzácná jiskra zažehující věrné milování a dokonce ji naučil základy telepatie a proutkářství, které využívá při péči o jejich potomka. Pojmenovaném Erich na počest slavného ufologa.

Žádné komentáře:

Okomentovat