sobota 14. listopadu 2015

Pharmakopoeia

(Takhle vylidněně dokážou zachytit přelidněné velkoměsto jenom stuprumové!)

Povíme si o mé zvrácené zálibě - jedovarnictví.


Všechny, co mají listy členité jak dlaně,
co mají listy zpeřené i jiné -
růžičky z Havaje i pomatenou mátu
a otrávenou trávu indiánů.
Přistupte blíže vy indoly a terpeny,
alkaloidy i jiné drogy z bylin.

V ropuše, zmiji či podobných jedovatých zvířatech, červech či hmyzu, může být na­lezena nejvyšší tinktura, pakliže je zredukujeme na olejnatou hmotu a oddělíme Merkurův hněv, protože všechen život, ať vnější či vnitřní, skládá se z jedu a světla.

SLIVOŇ VYKRAJOVANÁ
(PRUNUS EMARGINATÁ)
Příbuzné druhy Střemcha pozdní (Prunus serotina),
Střemcha virginská (Prunus virginiana), Prunus ilicifolia,
Systematika čeleď růžovíte (Rosaceae)
Způsob užívaní
Listy otrháme z větviček a necháme je na vzduchu uschnout. Několik su­ chých listů rozdrtíme a vykouříme v dýmce. Jeden až dva šluky stačí.
Účinky
Sedativum, které neoslabuje duševní čilost. Nebo též duševní stimulátor, který nevybudí tělo.

SKŘÍPINA
(SCIRPUS ATROVIRENS)
Lidový název rákosí
Systematika
S. atrovirens patří do velké čeledi sítinovitých (Juncaceae), což jsou vodní rostliny, jejichž stonek má charakteristický trojúhelníkovitý průřez. Dalšími ro­dy této skupiny jsou i ostřice (Carex) a šáchor (Cyperus), malé vytrvalé rostli­ny, které rostou v příkopech a proti jejichž květenství ční dlouhé vznosné liste­ny. Jedním z druhů rodu šáchor je i papyrus, ale i mnoho dalších příslušníků této čeledi je v celém světě využíváno na výrobu rohoží či košíků.

DUBOISIE
(DUBOISIA HOPWOODIÍ)
Příbuzné druhy Duboisia myoporides, Duboisia leickhartii.
Taxonomie Čeleď lilkovité (Solanaceae). Keř, někdy malý stromek.
Australský endemický rod.
Používané části listy.
Způsob požívání
Listy jsou upečeny a sežvýkány, často společně s popelem ze spálené akácie. Vzniklé bago pak koluje kolem z úst do úst, dokud si každý dostatečně nezažvýká. Poslední muž v kruhu pak umístí bago za ucho toho pivního. Pamela Watsonová upozorňuje, že kůže za uchem je protkaná kapilárami a nachází se blízko u mozku. Představuje tudíž ideální místo pro vstřebávání kůží. Aboriginové to nakonec potvrzují. Tvrdí, že umístění baga za uši zesiluje účinky dro­gy. Dnes jsou skopolaminové náplasti umisťovány za ucho, aby zabránily nevolnosti z pohybů dopravních prostředků.


Když si chceš dát svačinku,
vytáhni si tyčinku.
reklama na Lucky Strike někdy kolem 1920



Jed je zvyk, náměsíčník. Kuř vědomě, nikdy jen tak či z nudy. Je důležité kouřit z nějakého určitého a jedovatého důvodu, ne proto, že nemáš nic jiného na práci. Držíš v ruce prasta­rou mocnost a ta musí býtspálena se vší úctou, jež její dědičné linii náleží.
Život je cigareta:
Popel, uhlík a kouř.
Někteří kouří ho rychle
a jiní s porozuměním.

Z alchymického pohledu znamená kvašení pochod, kterým se bazálni kovy mění v kámen. Kvašením nám byla dána kniha duchovní fyziky, fyziky jedů. Je třeba pouze správně přečíst návod k použití. Potravou pro kvašení je cukr, který je současně i potravou naší. Vedlejšími produkty jsou oxid uhličitý a alkohol. Uzavřeme-li kvasinky v zavřeném pro­středí, zahynou ve svých vlastních exkrementech. Můžeme to využít.

Žádné komentáře:

Okomentovat