pondělí 4. května 2015

Insomnie aneb ďábel na svobodě

Hormonální nevyváženost či křest ohněm seslaný Luciperem?
Kdo se míní vyspat z nespavosti, měl by denně užívat kozlík.
Nebo 500 mg vápníku a 250 mg hořčíku (před spaním při jídle) nebo 50 mg vitamin B6 niacin a 500 mg nikotinamidu (užívat společně před spaním) či ještě lépe, po vzoru našich prababiček, 2 lžičky sušeného heřmánku na šálek čaje.
Nespavost je neschopnost spát v kuse dýl než dvojnásobek času stráveného při čištění zubů. Nevztahuje se na náměsíčné a miniaturní děti a na lidi bez mezimozku. Přední čeští mastičkáři doporučují během dne a před spaním zkusit meditaci. Před spaním se vykoupat v horké vodě s přísadou deseti či jedenácti kapek levandulového oleje. Vypít na lačný žaludek před spaním šálek horkého mléka s medem. Zkusit spát na polštáři naplněném uvolňujícími rostlinami se rovněž vyplácí, pozor však na alergii. Když budete kýchat a smrkat, neusnete.
Taky pórek je dobrý. Sýr z něj nebo i máslo stačí. Případně porkové mléko, které koupíte ve specializovaném obchodě se zdravou výživou. Pórek obsahuje selen, který stejně jako třeba zinek dopomáhá tělíčku k navození klidového režimu. Ne sice koňské dávky, ale vyplatí se občas se najíst zelí, cibule a porku, nebo ředkviček. Všecko sice z vás vyjde trubicí ven, ale miniaturní stopy si podržíte. A na nespavost vyzrajete.
Kdo se nechce zbýt nespavosti, nemusí se bát, v podstatě je pro zaryté příznivce nevyléčitelná.
Další dobrý tah je nevycházet z údivu nad opojnou mocí drog. Bylina je vlastně droga a to zas nazpět lék, ne? Rusáci za Gogola znali. Dikanka. Tance sv. Antonínů. Spali ovšem zdravě.

Žádné komentáře:

Okomentovat