neděle 14. prosince 2014

Poškozená buněčná struktura

Paní Blanka Hrubá, již jsem měl to potěšení poznat, patří mezi nejinspirativnější bytosti na planetě Zemi. Pracuje s energiemi uvnitř těla, s různými těmi meridiány, a otvírá je tak, aby lidé co nejefektivněji využívali svou chi. Je to dobrosrdečná a otevřená bytost, která představuje evoluční skok mezi pouhou ženou a ženou, sloužící vyšším sférám. Když jsem se s ní poprvé setkal na kterési vernisáži, byl jsem nalitý jak dělo a ona hned, jak mě spatřila, okamžitě odhadla, jaký jsem mrzák a nabídla mi, pochopitelně na úrovni čistě profesní, pomoc tím, že mi a nám ostatním přítomným zahrála na kytaru a zazpívala mantry. Vděčně vzpomínám na pozitivní náboj, který v sobě tato obdivuhodná žena nese a který mi umožnil náhlednout celé dno svého zoufalství. Říká mimo jiné:
Hudba pro mě představuje nejjemnější "hmatatelnou" podobu životního principu, jehož čistotu se pokouším mnoha způsoby vyvolat.
Jsem nesmírně vděčná, že své zkušenosti a pojetí mohu předávat zpěvákům Komorního sboru Masarykova gymnázia v Příboře, který jsme v roce 2012 založily společně s kolegyní Renátou Navrátilovou a který od minulého roku sama vedu.
Kromě sólových vystoupení na různých akcích zpívám také vlastní písně, kterými proznívám převážně akce, věnované Matce Zemi.
Věnuje se dále úspěšně Reiki a Qigong.
Názvem Reiki je označován systém přírodního léčení, které pracuje s vesmírnou univerzální energií. Tu předává terapeut přikládáním dlaní na tělo příjemce a aktivuje tak přirozené samoléčebné schopnosti jeho fyzického těla. Energie Reiki pak působí na všechny energetické úrovně člověka - na jeho fyzické, psychické i duchovní tělo.
Na fyzické úrovni přináší terapie Reiki mezi jinými nárůst vitality, utlumuje bolest, urychluje hojení, tedy podporuje regenerační proces organismu. Proto ji mohou jako doplňkovou metodu výborně využít fyzioterapeuti, maséři i lékaři, kteří jsou otevřeni alternativním přístupům.
V oblasti spirituální nás Reiki učí následovat vlastní intuici, kterou v sobě neseme jako boží dar již od narození, a posiluje rozvoj sebelásky, jejímž nedostatkem všichni trpíme. Díky tomu dochází také k posunu v psychice - staneme se otevřenější, získáme potřebu rozvíjet své skryté či nevyužívané schopnosti, začneme se snáze učit a naučené lépe používat (proto je tato metoda vhodná také pro pedagogy a psychology).
Setkávání s Reiki motivuje k chuti milovat život, sama sebe i druhé a přivádí k zodpovědnosti za svou existenci. Pravidelná práce s univerzální životní energií nám umožní přiblížit se božskému principu, a tak postupně nechat prostoupit náš život láskyplným světlem, které v sobě začneme pěstovat, až se sami rozzáříme jeho vědomou přítomností.
Když se reiki věnujete delší dobu, zpřístupní se vám nádherná léčebná "energie soucítění".
Qigong, to je prostě a jednoduše práce s lidskou životní energií, a i když se na síti dočtete, že vás hlubší nauky čchi-kungu přivedou ke školám magie nebo učením metafyzickým a obsahují výklad takzvaných nadpřirozených lidských schopností, jako je třetí oko a s ním spojené předvídání a vidění budoucnosti, mimosmyslové vnímání, dále také levitace, telepatie, teleportace a dalších, moc tomu nevěřte. Jde jen o sérii cvičení k posílení zdraví, hlavně jater, plic a srdce, ovšem velice efektivních cvičení. Kdybych neměl bezmála těžkou cirhózu, taky bych ráno před snídaní cvičil "otvírání bran, malování světla" atp.

Žádné komentáře:

Okomentovat