pondělí 28. července 2014

Vikštejn

Včerejší výlet na zříceninu hradu poblíž Vítkova se neobešel bez mobilních snímků, abych si pamatoval, že jsem ho absolvoval, kvalita je hrozná, ale tu neovlivním, snažil jsem se je zaretušovat v pixlr, ale jak vidíte, práce kvapná malo platná. Ale abyste z toho něco měli, tak vás poučím, že za Vítkovem, v pohradí, trošku straší, leží tam na vozovce mrtví, rozjetí holubi a vůbec se z každého koutu ozývá štěkovat zdivočelých psů. Šel jsem tam skoro hodinu, takže si umíte představit, že to pár kilometrů od toho nádraží je, a když jsem se tam vytrmácel, protože většinu cesty jdete lesními stezkami a hlavně do kopce, myslel jsem, že mě uvítají petardami ve velkém stylu, zatímco ve skutečnosti na stráži nikdo nebyl a jediní návštěvníci té tvrze byli černí spoluobčané, kteří tam rozdělávali oheň. Mimochodem Vítkov je vůbec rájem na zemi, ghettem cikánů. Možná jste někteří slyšeli o kauze, která proběhla médii před pár lety. Ale kdyby ne, vůbec nic se nestalo. Upřímně jsem neviděl místo s tak zhuštěným množstvím cikánů v poměru k bílým. Vzhledem k tomu, že sám žiju uprostřed kolonie cikánů, je se co divit. Ná závěr jsem si spravil chuť v hospodě u tchaiwanců, pár vychlazených půllitrů polechtalo zmrzačené nervy a doplnilo hladinku. Po cestě jsem si četl brožuru o správném makrobiotickém životě a napadlo mě, že vás poučím, je to fakt zážitek:

Rajčata způsobují impotenci a neplodnost. Pilulka viagry má více negativních účinků, než nakolik pomáhá k potenci a plodnosti. Rostliny rostoucí převážně v noci jsou blbé. Japonec Ohsawa varoval před lilken. Fialová barva, protáhlý tvar, struktura z něj činí potravinu s expanzivní energií. Ohsawa dokonce tvrdí, že lilek může člověka s uvolněnou konstitucí i zabít. V současnosti před těmi rostlinami rostoucími v noci varuje celá makrobiotika. Rajčata i brambory byly už v 17. století přijímány se skepsí. Obsahují totiž jedovatý solanin. Příbuzný nikotinu a kofeinu. Neblaze působí na nervový systém. V bramborách je skryt pod slupkou. Nadměrný přísun tzv. nightshades vede k ochabování činnosti střev. Vysoký obsah draslíku a vody výrazně oslabuje ledviny, takže dochází k otokům a zánětům kloubů. Ledviny nejsou schopny plně filtrovat.
Nejezte měkké houby a papriku a ty věci výše - místo mléka a slaných výrobků zařaďte sojový sýr tofu, tempeh a natto. A pak do měkká uvařené luštěniny ve formě polévek, kaší a pyré. Místo slaných výrobků, masa a vajec zásadně konzumujte ryby. Ty s bílým masem. Ovoce a ovocné šťávy nahraďte zeleninou, pestrou bohatou paletou zeleniny. Ta pomáha očistit zanesené klouby i celý organismus. Omezení soli a slaných živočišných pokrmů, uzených a grilovaných a pečených v troubě, pomůže zbavit se přitažlivosti k cukru a pomalu ale jistě získat původní hybnost kloubů. Kdo byl snad zvyklý kořenit, může si dopřát křen, zázvor, syrovou cibuli, česnek v mírném množství, v hojném pak natě, nastrouhané ředkve nebo ředkvičky. Koření pro oči stvoříte přidáním proužku papriky na talíř. Z našich hub můžete jen hříbek, podhříbek, kozáky, křemeňáky, z cizích houbičku shiitake.
Vitamín C má silně expanzivní energii, poškozuje dilatací ledvinovou tkáň - vede k snížení recyklace minerálů, které odcházejí s močí z těla. Vše, co je ultra nebo infra- vždy nějak uškodí.
Bílá mouka, med, ovesná mouka, avokádo, maso, drůbež, vejce, cukr, tropické plody, vše fuj a vede k Bechtěrevově chorobě.
Zdravé je - zelenina, luštěniny, netučné ryby, ořechy a celá obilná ZRNA - vše ostatní je vysoce nezdravé. Začněte tedy jíst zdravě, vemte své tělo do svých rukou a buďte fit a naplno připraveni stát se plnohodnotnými členy společnosti.

O léčivých účincích piva sice není ani slůvka v celém sešitku, jen samá kritika alkoholu, ale pro srovnání, co jsem přijal včera, a to jsem zdravý jak rybka a nic mě po túře nebolelo, kromě nohou, ledvin a srdce, ale to jsou civilizační nemoci.

Ráno: myslivec 2 dcl, 2 piva krušovice
ve vlaku: 3 piva krušovice
cesta na hrad 2 piva radegast
cesta z hradu 2 piva radegast
tchaiwanci odpoledne: 3 piva kozel, myslivec, brambůrky bohemians
večer: 2 piva radegast

Žádné komentáře:

Okomentovat