neděle 19. února 2023

Je to její vznosný, pevný prs


No.. tohle je slavný obraz Chaima Soutina. La Soubrette, jak se mu demi-mondsky přezdívalo, aby se líp vydražil v aukci... tato služka měla jméno a byla Soutinem zvěčněna v panském domě. Jak vidíte, žádná krasavice to nebyla, ale přesto je to jeden, podle stupruma, z nejpůsobivějších portrétu dvacátého století. 


Napiš příběh o potkanovi, kterého rozpitvali, aby nalezli gen, který aktivuje neviditelnost.



Byl jednou potkan jménem Rádoby. Byl to obyčejný potkan, který žil v kanálech pod ulicemi velkoměsta. Jenže jednoho dne, Rádoby narazil na skupinku vědců, kteří prováděli tajný experiment s geneticky modifikovanými zvířaty.  Jedním z geneticky modifikovaných potkanů byl i Rádoby, avšak vědci si nebyli jisti, zda modifikace vlivem genů z obojživelníků byla úspěšná. Chtěli se totiž dozvědět, zda potkan má schopnost stát se neviditelným.  Tak začali s experimenty. Nejprve Rádobyho ponořili do speciální lázně, která mu umožnila změkčit kůži. Poté na něj použili speciální laserovou technologii, aby mohli sledovat jeho buněčné změny. Výsledky však byly neuspokojivé.  Proto se vědci rozhodli pro radikální krok. Rozpůlili Rádobyho na dvě poloviny, aby mohli lépe zkoumat jeho genetickou strukturu. A opravdu, nalezli zvláštní gen, který se v potkanech běžně nevyskytuje. Měl by být zodpovědný za schopnost neviditelnosti.  Vědci se rozhodli vložit tento gen do jiných zvířat, aby je mohli také udělat neviditelnými. Rádobyho však po experimentu nechali na pokoji, bez většího zájmu o jeho zdraví.  Rádoby se nakonec uzdravil, ale už nikdy nebyl stejný jako dřív. Měl velké jizvy a stále méně lidí si ho všímalo. Nějaký čas pobýval ve skrytu, ale nakonec se vrátil zpět do svého kanálu, kde se stále cítil nejvíce doma.  A tak si Rádoby uvědomil, že neviditelnost není to, co by chtěl. Raději zůstane sám se sebou, bez ohledu na to, jak ho ostatní vnímají. Už nikdy nechtěl být součástí vědeckého experimentu.





A co takový tapír čabrakový? Nevíš, jestli je to prase, hroch nebo medvěd. Jak se to nese, jak to natřásá tuky, jako nějaká impozantní bytost z jiného světa.

Žádné komentáře:

Okomentovat