čtvrtek 11. listopadu 2021

Postava budí dojem korpulence

Několik měsíců jsem si s ní psal, bylo to prudké jako vášeň středoškolačky, znali jsme o sobě víc než naši nejlepší přátelé. Neposlala mi fotku, protože se prý bojí, že zkreslí její rysy, které ve skutečnosti vypadají docela jinak. Žádný div se však nekonal. Zítra odpoledne ke mně přistoupila mírně baculatá dívka, která navíc šilhala. Její obočí nad nosem tence srůstalo a prsa měla jako zahradní dýně. Hrozné. Jako zázrakem se jí podařilo vykoktat své jméno. Alžběta, prý.
Alžběto, ty kopyto, ty pometlo, co tu chceš, napadlo mě, pokud jsem to nevykřikl? Jestli jseš kreatura, proč píšeš na seznamku a chceš se sejít zrovna se mnou? Co jsem komu udělal? Nejsem zrovna model, ale co je moc, je příliš. Ztratil jsem úplně chuť na rande. Napadlo mě, že se vymluvím, že mi do toho něco přišlo - úmrtí v rodině. Tak jsem jí to vyložil, po pěti minutách už seděla na tramvaji a jela zas domů. Zanevřel jsem od té doby na seznamování naslepo. Smazal jsem si účty na desítkách seznamek, kde jsem byl zaregistrovaný. Jestli nepotkám dívku ve skutečném světě, pak už nikde, zařekl jsem se. "Jsi rád, že tu jsem?" tázala se neznáma dívka, hudebním, krásným, měkce altovým hlasem. Kee viděl jsem tu dojímavě krásnou tvář, ty hluboké temněhnědé oči, ten výraz, který nelze zapomenout? Ach ano, na seznamce.
Měl jsem s ní dneska rande mít vlastně. Ale byl jsem zhulený, zapomněl jsem.
Prošli jsem se do ZOO, kde si obzvlášť libovala v pavilónu opic a pakoňů. Pak jsme zašli na víno do kořalny. Jaká náhoda, zrovna tam měla směnu moje exka. Snažil jsem se nedívat jejím směrem. Ona taky klopila zraky. Naštěstí má nová známost mnoho nechápala v té němé truchlohře, kterou jsme prováděli. Sdělila mi, že tu studuje a další obyčejné fráze. Byl jsem stran svého nového zklamání o mnoho mírnější, než jsem myslel. Docela upřímně jsem jí ale klátil na pokoji a pak ji posadil na tramvaj. Nikdy už jsem nebral její telefony a smazal účet na netu!

1 komentář: