pondělí 3. května 2021

Děvčátko moje, Češka nejsi a panna asi taky ne

Pochopil jsem, že jedině Češky mají původ v ráji! A já vás miluju a miluju vás kvůli vašim smutným životům, kvůli té nešťastné prázdnotě, s jakou se za svítání vracíte domů. Taky jste samy -  zrovna jako já - ale narozdíl ode mne svou samotu dovedete konstruktivně vyplnit! Máte své kalendáříky. Své mobilní hračky, necesér... líčení. Dovedete jezdit do práce, kde se stýkáte s podobnými smutnými a nešťastnými lidmi, ale narozdíl od nich vy víte, jak se rozveselit. A když vás nějaký boreček chce nabalovat, boreček, který není ani ryba, ani rak, a je nemastnej a neslanej, místo abyste ho poslaly do hajzlu, nastavíte mu pusinku a pak mu nehtama vydrápáte jeho hnusný oči. Až se ho nabažíte... a ty jeho oči budou plavat v krvi... zřetelné jak napsané sonety.. přes nějakého imaginárního stalkera, kterého také jistě máte. 
Pro to jste tak úžasné. Máte svou story. A vždycky si rychle dovedete spočítat, kolik vás bude co stát. Vlastnost nadmíru znamenitá a veskrze praktická. Ale ta obrovská, příšerná prázdnota, kdy se musíte pěstičkami bít do hlavy a prorážet skoro zeď... ta zůstává. S rozbolavělým zadečkem kňučíte v agónii, když vás kluk opustí, přestože jste vy i on věděli, že to nebylo k ničemu...

Nejdřív štěkáte a pak se chcete tulit.


Nejdřív peskujete a pak vystrkujete... cokoliv. Ve snaze se otřít. 


Nic není chytřejšího a zároveň nic není směšnějšího. Máte práce... nad hlavu, ale tolik jí zas není. Vaše práce je seznamovat se s dalšími a dalšími... s nekonečným procesím princů. Vzplanout a pak se ani nehnout. 

Jedna jediná stála za víc.. To bylo takhle v dubnu. Ulice byly jako vymetené a klapot jejích naprosto úchvatných, jako jehla ostrých podpatků se rozléhal mezi starými domy. Šli jsme se napít do Kotvy. Tehdy to byl něco jako... Globus. Zkrátka dostalo se tam, čeho si průměrný člověk žádá. Potrava, chlast, něco cigaret, šaty. Trvala na tom, že zaplatí. Zrovna dělala nějakou úplně stupidní brigádu už ani nevím kde, ale myslím, že někde s nějakými cikány, kteří byli sociálně slabší a ohrožovali bílou vrstvu obyvatel v Porubě. 

Žádné komentáře:

Okomentovat