pondělí 20. července 2020

Ortel

Nemyslel jsem na nic a měl jsem v hlavě prázdno jako člověk vyčerpaný myšlením. Předtím hovořila s mou expřítelkyní. Nikdy jsem se nedozvěděl, jaké bylo jejich setkání. Jen jsem se doslechl, že bývalka byla při odchodu tak rozrušená, že nemohla najít dveře, kterými přišla. Zvony začaly zvonit, šel jsem k umyvadlu, oholil se a vyrazil do kostela. Bylo tam málo lidí. Nevím, jestli kněz mluvil dobře nebo špatně, protože se o víru nezajímám. Navíc jsem stál dost vzadu, kde skoro nic nebylo slyšet. Takže tedy nevím, co dělal a říkal. Asi kladl otázky a ostatní přítomní mumlali odpovědi. Na konci vybírali nějaké desátky nebo co, to už jsem tam ostatně skoro nebyl, odešel jsem dost rozladěn do vinárny. Celý ten obřad, ta mše, nebo co to bylo, mi bylo stejně vzdálené jako křest u Marie Panny.
Důležitější než hořící keř a Ježíšovo chytání ryb nebo poslední pomazání bylo, že se se mnou Iva rozešla. Po rozmluvě s tou, kterou jsem pořád potají miloval. A se kterou jsem, což je opět důležitější, bokem spal.



11. říjen 2007



Tehdy jsem trpěl nespavostí a celé noci místo chrnění psal. Zanedlouho po rozmluvě s Ivou má expřítelkyně umřela na předávkování pervitinem. Kladli mi necitelné otázky. Proč jsem ji prý nezachránil před tím jednorukým mrzákem, co s ní oficiálně chodil. Dar (insomnie), který jsem ztratil, se mi asi na rok vrátil. Milé děti, to je daň vaší bolesti...

6 komentářů:

  1. Jsem moc ráda, že budeš tvořít dál a přesunul ses sem.. :) (Mortem)

    OdpovědětVymazat
  2. Asi před měsícem jsem byl na na venkovském pohřbu a obřad byl v kostele. udivilo mě, kolik litanií o Ježíši Kristu na nebesích tam bylo, myslel jsem, že se to bude týkat spíš nebožtíka :).
    A také tam vybírali - snad na opravy kostela, anebo že by se na nebesích platilo ubytování?

    OdpovědětVymazat
  3. Koupit si čas od času odpustek není v jádru zase tak od věci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže vtip je v tom, že někteří frivolní jedinci ho kupují příliš často.

      Vymazat