sobota 9. března 2019

Rvi a přitom řvi

V televizi se to hemží chamtivými ubožáčky, kteří se ani nenamáhají zastírat intelektuálnípřevahu (nebo mocenskou?)... jíž údajně disponují, a přesvědčují tě v otřepaných frázičkách o tom, že základ státu je vzdělání a práce daňové poplatníka 8/5, abys měl tak akorát na nájem a rohlíky.
Tak klidu jistě nedojdeš - naopak vypustíš přitom duši. Což právě chtějí, protože za každou padlou duši, za každou zchromlou ovci jim přibude nějaký ten vymahatelný dloužek.
Nejnovější dění v politice, zásadové spory, rozkouskované články na stránkách novin, je to vesměs ubohost na kvadrát. Tím trpčí, že není v tvých mocích ji odvrátit. A jestli si kdo z vás myslí, že chozením k volbám nějak přispíváte sobě či okolí, neklamte se, i rozumbrada teoretických proletariátů Trocký by vám za takových okolností řekl, že jste mimo.
V současnosti jsou sociální niky do té míry určeny a nositelé jsou natolik jejich prostřednictvím ocejchování, že např. u neblaze proslulých, severokorejských diktátorů bych se nedivil, že co nevidět odsouhlasí zákon, který je učiní neomezený panovníky i po jejich smrti, což už nemá nic společného s komunismem, ale zato přidává kouzelný, moderní rozměr k uctívání předků po vzoru hinduistů.
Nemusí zrovna pršet, jen když kape, jakmile jednou učiníme první krok, přijde i déšť, pozvěte ošklivku na rande, trefí se pak i hezká!

Žádné komentáře:

Okomentovat