čtvrtek 11. října 2018

Úspěšně sbalen

Ve skutečnosti je nový vztah daleko ukvapenější řešení, než by se vám zdálo. Pokud váš předchozí románek ztroskotal na jedné z tisíci drobností, jež by vás normálně ani nedonutily zhodnotit, co jste udělali špatně, máte dost vysokou šanci, že další jako by mu z oka vypadl. A tak to bude pokračovat, dokud si neuvědomíte, v čem je zakopaný pes, laicky řečeno, co je váš největší problém. Uvědomte si, že minulost patří minulost, není třeba se v ní hrabat ani šťourat, pokud jste třeba chroničtí lháři nebo nevěrníci, pořád máte slušnou naději najít si kurvy a gamblerky, které vás mohou milovat, nebo aspoň cinkot vašich penízků.
Nejsnadnější je vztahy ukončovat. Tím, že dáte vaší budoucí ex kvinde, vlastně dáváte najevo, jak málo vám na svazku záleží. Méně těžké, ale rovněž poměrně lehké je přijímat rozchody a rozvody a exekuce a s čistým štítem si nechat srát na hlavu splašky přímo z nevycválaných úst té, které jste přísahali věrnost nebo aspoň jste k ní chovali vyšší, nesobecké city. Ona je totiž špína a špína, kamarádi. Pokud ta vaše je čistá, nemusíte se hroutit, když vám dá stará košem. Jste mravně na výši, pakliže jste jen potřísněni čistou špínou. Horší je, když jde vaše špína přímo z bláta. Pak se není zač omlouvat a lépe je rovnou jednat - zabít se nebo přinejmenším zmrzačit, doporučuji nezabíjet partnerku, obvykle vy jste pak v očích veřejnosti za toho špatného. V případě zmrzačení aspoň naznačujete, že se sebou nemáte slitování, což znamená, že máte lítost pro druhé, a to je zrovna altruistické, venkoncem vysoké, většinou chvályhodné. Pokud tedy následkem vašeho rozhodnutí bohužel umřete, vemete si do hrobu jakousi čest nebo aspoň dobrozdání o ní, vlastně že vám není cizí se nemít rád, což není dvakrát moudré, ale ani to není přímý sklon ke kriminálním činům.
Jestliže každý den dostanete čerstvou a chutnou krmi, rozumí se, že pokaždé stejnou, jistě se vám brzy udělá slina na pokrm jiného typu. To není nic nepřirozeného. V přírodě a mezi zvířaty to funguje jakbysmet. Akorát lidi jsou trochu romantičtěji založení odsouzenci k zpráchnivění kostí a zmrtvění nervů, vzhledem ke snaze všecko demaskovat je podezírám z podvodnému zjednodušování reality, tak například si namlouvají, že láska (tedy vlastně jen působivá, téměř vesmírná excitace neuronů nebo třeba taky taneček neuromodulátorů, které usnadňují synaptickou reakci vzrušení) je spasí - a pokud ne láska mezi pohlavími, pak láska k Bohu, k drobným obratlovcům, k nejrůznějším statkům a pracem, nebo snad k lasturám, stromům, chrličům a nebo třeba bezútěšným pláním Islandu, kde se často hromadí jen ledy.

Žádné komentáře:

Okomentovat