pondělí 12. února 2018

Strž

Byl jsi obviněn ze sexuálního trestného činu, na který se vztahuje legislativní postup o sexuálních přestupcích, a já úředně ověřuji tuto skutečnost. Budeš proto předmětem oznamovacích požadavků tohoto postupu na dobu neurčitou. Útoky, z nichž jsi byl obviněn, jsou dost vážné, abys byl zavřený na závoru. Jone Venablesi, byl jsi shledán vinným při první dostupné příležitosti a dělání nevhodných fotografií dětí a držení manuálů pedofilů, ti nijak nepomáhá. Tento případ je jedinečný, jelikož jsi byl ve věku pouhých deseti let, když jsi se účastnil brutálního mučení a vraždy Jamese Bulgera.


Za touto milou tvářičkou se skrývá taková zvrácenost?

Život je jako vajgl. Když ho zahodíš, rychle shoří.
Ale může shořet i tak, že se chováš jako dobytkář.
Zavřou tě na půl století do šatlavy a tam z tebe dělají dokonalého lháře, aby sis mohl vytlouct z hlavy pravdy o svém dřívějším životě a stát se zgruntu novou, neposkvrněnou bestií, připravenou kteréhosi dne znovu a o to zuřivěji udeřit.

Ahoj. Nejsi tu sám.
Nápis na stěně je vyveden v křivolakých obloučcích.
"Tohle je od teď celý tvůj svět," postrčí mě bachař do dveří a ty zprudka zabouchnou.


Nechtěl bych žít jeho životem. Venables je ukázkový příklad člověka, který Boha snad zarmoutil, když ho stvořil. Čistě bez citu, mistr přetvářky a do toho nevyléčitelný pedofil.

Myš nezapíská, švab nezašramotí, pro absenci hodin na stěně zde ani nemá co tikat. Absolutní ticho. Snažím se dýchat co nejméně a co nejopatrněji. Nebylo by lépe pro jistotu raději vůbec nedýchat? Škoda, že člověk svůj dech nedokáže vypnout vypínačem. Jak by se mi teď jeden hodil.
Nejsem tu sám, ale co tu se mnou je?

Vidí to ve tmě? Cítí to ve tmě?
Co když se teď po stropě plazí obrovský had? Vycítil teplo mého těla a sune se pomalu, pozvolna ke mně.

Žádné komentáře:

Okomentovat