středa 21. února 2018

Rozprava o drobnostech

Vy nevíte, co to je být blázen?

Ovšemže nevíte. Protože si to každý vykládá podle svého.
Říká se třeba, že sportovci jsou blázni, když se snaží překonat nějaký rekord.
Nebo třeba tvoje holka je blázen, protože dá přednost teplíčku těla tvého nejlepšího kamaráda a tobě nezbývá, než jim udělat intimní fotky při vášnivé souloži v autě a konfrontovat je s nimi!
Pak se vede dost divná diskuse, kdo teda s kým bude souložit. Řeší se budoucnost bláznivé holky i ta tvá.
Později děláš, že jsi na to zapomněl, ale vymýšlíš pokoutně, jak bys ji připravil o život. Vymyslíš si jed. Vsypeš ji koňskou dávku do kafe a čekáš. Vyčkáváš. Jdeš na toaletu v mekáči, když ona popíjí zvolna kávičku.
Ale nezapomeň, že když se pozvrací, neumře. Proto musíš být poblíž, kdyby chtěla blít a zvratky ji zas cpát do krku za zmateného údivu kolemsedících, a to už pak jsi blázen i ty! A tuplovaný.

Když umře, nikoho ani nenapadne, žes ji zabil ty.
Znovu, nanejvýš mechanicky, plníš úkoly, kterými tě pověřili v knihovně. Jíš sendvič na lavičce naproti divadlu, civíš holkám na nohy. Vlastně civíš do prázdna, ale tváříš se, že myslíš na bůhvíjaké důležité věci. Budeš se po pár týdnech znovu milovat s vyhublými kostičkami a hned po orgasmu se tě zmocní pocit prázdnoty, večer pak vyrazíš do nějakého baru a vše se vrátí do stejných kolejí. Kámoši se tě budou ptát, proč nejsi jako druzí. Co vlastně chceš v životě dělat. Jednoho dne tě ty věčně stejné řeči přestanou bavit a abys jim udělal radost, vemeš si třeba sestru té mrtvé (jmění by bylo, i když ne Rotschildovo) a budeš si namlouvat, že ji miluješ. První rok se budete často milovat, druhý rok už méně a počínaje třetím rokem asi budete myslet na sex jednou za čtrnáct dní, a to pomyšlení se stane skutkem asi tak jednou za měsíc. Ona nebude ani šťastná, ani nešťastná a to bude k nevydržení, zvlášť když ty už nemáš chuť ji ani omakávat, a tak teprve když už bude manželství na rozvod, narodí se jí děcko. Nějaký čas se o něj budete starat, pak si najdeš milenku, ona na ni přijde, ztropí scénu, pohrozí, že sebere děcko a odejde. Tak zůstaneš, slíbíš jí, že ji miluješ a ujistíš ji, že už se to znovu nestane. Po dvou či třech letech se objeví další žena, tentokrát bude ona předstírat, že o ničem neví.

Jak jsem to vystihl? Probíhá tak život? Nebo si jen vymýšlím a přijde Axina a poučí mě vědecky o tom, jaké jsem zvrácené monstrum? Kdo zná odpověď?

Žádné komentáře:

Okomentovat