pondělí 1. května 2017

Staromódní kožíšek

Klaudie patřila mezi ty ženy, které na sebe přivolávají neštěstí už jen tím, že se objeví s rozparkem v Lídlu. Strhávají totiž svou přehnanou krásou pozornost takovou měrou, že vznítí často chtíč i v ještě mladistvých chlapcích, kteří dosud nepočali mutovat. Co se pak děje s kalhotami dorostlých můžů, si můžete domyslet sami. Nejenže působí hodinové erekce, ony nadpozemské bájné Klaudie, jak by se dalo říci bez zbytečné nadsázky, dělají z mužů stalkery a následně je ve vleklém sporu soudně stíhají.
Když stála u košíků s ovocem, dal dni korunu obrýlený zaměstnanec, tvář plnou akné, který k ní zadýchaně přiběhl a pořádal ji, aby neprodleně opustila prostory supermarketu, neboť jeden čtrnáctiletý chlapec, který si kupoval žvýkačky, při pohledu na ni omdlel a museli mu volat záchranku. Zjistili mu po zbězné prohlídce srdeční arytmii, kterou mladý lazar svalil právě na Klaudii.
Odešla a zapřísáhla se, že od nynějška se natolik zohyzdí, aby už nikdy nemusela přivádět opačné pohlaví do nesnází. Aby podle takřka pionýrského hesla, které razila i její matka, žila v rovnováze se všemi bytostmi na zeměkouli.

První, co jí napadlo, bylo nechat se ostříhat na ježka. Její bohaté kadeře padaly na podlahu kadeřnictví, kde přepychově oblečené slečny stříhaly nabroušenými nůžkami ty nejhezčí vlásky maminek i obyčejných školaček. Po deseti minutách bylo vše hotovo a Klaudie už nevypadala jako Afrodité z mušle, ale jako svatý Kryštof od svatého Jiří.
A ze zrcadla díval se na ni utrápený obličej ženy, při níž už nestojí vrchovatá míra feromonů. Spíš vyhlížela jak jeptiška, kterou opustil Bůh. V krámě čoudily vonné masti a všechno to připadalo všem klientkám nějak příšerně nadpozemským. Ztrácela se pod drobnohledem závistivých maminek dokonale, jako se ztrácí malé děcko na koloběžce v závěji. Klepaly se jí ruce a když odcházela, hodila po ní školačka šlupku od banánů.

Žádné komentáře:

Okomentovat