čtvrtek 27. dubna 2017

I socha se zamiluje

Stejně si myslím, že až nás budou bombardovat raketami země-vzduch, že tahlencta válka o ropu a luxusní sídla má jednu nespornou přednost, že je to veliké štěstí, že kromě nás poctivců a slušných lidí budou odstřelovat tak lumpy a darebáky, somráky, zloděje, špióny a vrahy.

Beztoho je už moc lidí na světě, moc jsme se rozplemenili, jednou za třicet až sto let, podle toho, co míníte slovem čistka, přichází čistka, která je řeží krvavou. Všecky ty francouzské revoluce a světové války, co je to, když ne mezníky, kterými nám Stvořitel označil etapy v běhu dějin, kdy se ručičky na kukačkových hodinách zběsile pohybovaly ve snaze přechytračit čas, co nám byl dán...

Jeden se mačká na druhého, vidím to v hospodě dnes a denně. Není místa k sezení pomalu. Každý každému dýcha na krk. A znáte se vůbec s tím člověkem, který vedle vás pije pivo? Co o něm víte? Že je vzorný občam jako vy? To asi sotva.
Jak se to říkává... co se děje, obtiskne příběh v našem těle, a to, ať už potaženo korou nebo kůží, obrůstá běh vyměřeného času, dokud nespočine v rakvi nebo rozprášeno někde v Kaňonu smrti.

Žádné komentáře:

Okomentovat