středa 1. června 2016

Slavný výprask

Pouštím si na tubku "suicide music" a bohužel jsou na mě moc veselé.
Three Days Grace - Never Too Late Lyrics
Uznejte sami, je v nich příliš mnoho elánu.

Otvírám oči, cloumá mou ruka zrzky, kterou jsem minulou noc potkal v Roxaně, drží mě za límec pyžámka se slony a opakuje: "Člověce, kolikrát ti mám říkat, abys vstal?" Chlad vniká pod peřiny i pod pyžamo na mé holé tělo.
"Drž hubu!" ohradím se nechtěje se rozloučit s napínavým snem.
Ale zrzka si nedá poručit, rve mi pokrývku z těla a nemilosrdně opakuje: "Vstávat máš, jde sem pantáta. Nesmí vidět cizince v manželské posteli."
Na to slova se protáhnu, rvavě zazívu a opustím lože jejího otce.
Je to neúprosné... takhle uprostřed zimy. Není se ani kde dorůžova vyspat. Každý po tobě hned chce opustit hodinový hotel. Ale já nic, žádný takový. Nejsem jelimánek, abych se přizpůsoboval móresům pantátů šukézních dupek. Žádné vyspávání ani ponocování mě do písmenka ničí. Málem vás polejvaj studenou vodou jen proto, že spíte s nečí dcerou. Pařmen je houno, pro všecky ty podnikatele v nablýskaných meďácích i pro davového občana. Nemáš šanci přežít, když nenarazíš na správné živitele. A ti sou dycky v menšině. Narušuje to moji integritu, chápete? Představa, že se starají o vás aspoň jednou v životě, že nemusíte na nic prstem šáhnout, je sice oslnivá, ale přece jen.. se vymyká skutečnosti. Když chodíš od ničeho k ničemu, podobáš se čloujeku, který dojde po svých na křižovatku, kde ho akorát přejede kamión naládovaný dvě, třemi, pěti, deseti tisíci litry piva... rozbiješ všecky flašky, tratí na tom stát, opilci, daňoví poplatníci, budeš přejetý a šmitec.
Nemusí vám ani z očí koukat zlodějny, mordýrstva a nebo podvody. Jak jste jedou načichlí děvkama, chlastem, travkou a jednoduchýma drogama pro puberťáky a zpomalené, nesete si ten odér ohavů, vyděděnců, nadosmrti a žádný ohled na vás nikdo brát nebude, posere vás čokl okresního soudce, který akorát vynáší hovna v pytlíku ze zahrádky, než pojede k soudu. Jestli se navíc stýkáš s lidma, co maj od kriminálu nedaleko, seš nahranej. Čím je kdo čistší, tím snadněji propadne v blbé společnosti. A protože každá společnost, kterou tady od počátku řádu ustavili, byla jaksepatří blbá od sklepa až na půdu, čistí lidi končí zatopeni splaškami, které ani nepomáhali vypouštět. Od kterých se distancovali a dávali najevo distanc.

Ne, je to vážně příliš ujeté. Todleto eště na mě. Jedině pořádný člověk... chodí do práce a vydělává si na důchod. Neví, že je otrok systému nebo jen rád otročí?! Seru vám na důchody, na pojištění, na půjčky, na terminované úroky, na děvky z úřadů, policajtky na koních, seru na ošklivé děcka, na staré páprdy, na nechutné stařeny hledající dárce krve v Hale P, veletrhy Brno, u těch prosklených sloupků. Na všechny, proč to neříct. Všichni stojíte za děravej groš!
Velebíte svaté podnikatele, self-mademany a zatracujete poctivé chudáky.
Kdo si dělá z regulí kůlničky na dříví, jen trošku svobodomyslný jedinec, který vykročí z vyjeté stopy a skončí na firnových polích, si může akorát přivolat lavinu a udusit se v ní.

Tu už nejde o žádnou čest, bodejť by taky šlo... v době, která si žádá akorát ukázat průkaz, identifikovat se hodností a dát znát, že máš křížek tudle a hvězdičku támhle... výhrady můžeš ventilovat akorát čtyřem stěnám, protože doopravdy nikdo nepodniká puče ani nerozvrací stát zevnitř, nikdo nezvedá hlas a netroubí na poplach - leda sluníčkáři, ty vzorky nepružnosti, ale ti zas jen řečmi, které nemají dostatek palebné síly, aby ohrozily chod velkých bratrů a sester. Je-li co řečeno mnohokrát, umoří to i osla, říká se. Jenže když něco papouškuješ stále dokola, spíš osla nejdřív znudíš a pak ho docela přestaneš zajímat. Tak dopadly i spory, které měl malý živnostník s malým představitelem výkonné moci. Chytli se za ruce, poskakovali po světnici a zpívali přitom písně bratrské.

Za ty svízele, co musí užít tatínci ve fabrikách... už jen za ně by měli dostat poděkování... a nejen slovní nebo peněžní. Každý takový hrdina, neboť jiného přídomku nezasluhuje, by měl jít na bowling s prezidentem republiky a měla by mu být udělena medaile za zásluhy, za vzorné služby... o státní kasu... o schodek.

Žádné komentáře:

Okomentovat