úterý 12. dubna 2016

Nezralý plán

Domy se stavějí, aby lidi měli kde bydlet. To je základ filozofie zabydlovaní. Kdyby nebydleli lidé na zemi, ale v oblacích, nepotřebovali by baráky. Víte co. Nenávídím víc než 95% domů. Nenávídím tu bytovou architekturu. Nedokážu to ani pojmenovat architekturou. Přijde mi to jako výsměch.
Daleko radši ty jejich dřevěné chýše slepené papírem bořím než stavím. Každý večer, když dorazím domů, cítím se zneužitě. A mám chuť se upít k smrti. Jenže kdo by pak psal pro namalované holčičky s vytříbenými nehtíky na bložek? Když ne já, tak už nikdo.

Místo abych se upil k smrti, otevřu si whisku a chlastám jen tak, abych byl sdostatek zpitý a mohl jít za sukněmi do baru. Tam jsem dvě hodiny a když se mi klíží oči, usoudím, že je čas jít dom a spát. Než usnu, pouštím si Verdiho. Nabucco. Fascinuje mě ta operka už tak odhadem dvacet let. Tak žiju hůř než somálské děcko v noční můře. Podoben mnichu zavřeném v blázinci. Úsměv mě fyzicky bolí. Spím na podlaze jako každý prokletý ubožák a když se do bílého dne probudím, rozlámaný z chlastu, oteklý z perníku, je mi hůř a jsem unavenější, než když jsem zasnul.

Představím si mušličku, než vejdu v hájemství snů. A zákon odrazu v podání biotroniků mi navrátí víru v dobré skutky. Karma. Jsem velice věřící už od pohledu, každý den se samozřejmě modlím. Konám záslužné činy, věřím, že přijdu do nebe. Plus karmu mám prostě skvělou. Vidím to v zrcadle. Vybíráš si budoucí osud ve velké paletě osudů. Sám si tvoříš dějiny. Buď jsi marný nebo skvoucí! A aby náš příští, budoucí život nebyl špatný, je třeba v tomto se zasadit o spoustu. Pomáhat a chránit. Aby odpadly lidské útrapy a životní bolesti, je třeba být ovcí. Dělat co všichni. Jinak skončíte jako já. Nejhorší možná pomsta ze strany života.

Učili nás, že život je tep. Neustálé rytmické pulzování hrůzy. Mám opravdu hodně rád lidi, ale jen malířky můžu skutečně milovat. Jsou totiž divné. Na internetu je tolik obrázků, že by z nich jeden zešílel. A ony přidávají do těch matrixovských labyrintů gifů jakási plátna.
Fascinace malířkami mi zůstane napořád. Jsou spjaté s mou very best existencí.

Žádné komentáře:

Okomentovat