čtvrtek 10. března 2016

Chudý Honza, bohatý John

Zjistil jsem, že pokud vás trápí bolesti břicha, kožní vyrážky (akné především) nebo migrény, pak je možné, že se jedná o symptomy histaminové intolerance, a tak musíte stůj co stůj podstoupit drastickou dietu, aby se příznaly zmírnily nebo nejlépe odezněly.
Histamin je důležitý pro správnou funkci mozku a hladké svaloviny, jenže když se ho nahromadí nadbytek, pocítíte ho spíš negativně. Některé ženy bohužel přijdou dočasně o měsíčky, a mohou se tak cítit zmatené, jiné zas schvátí proslulá deprese, nastoupí tupé bolesti hlav a dokonce možná přestanete zdravě spát. U mužů jsou projevy mírnější, protože toho histaminu obvykle tolik nenashromáždí a navíc chlap se spravným přístupem k životu jistě denně ty dva tři kalíšky sladké pálenky polkne, čímž zabrání nekontrolovanému růstu jeho hodnot v organismu.
Kdo nechce riskovat a chce předejít nepříjemným symptonům, neměl by rozhodně jíst následující potraviny:

Sýry - zrající sýry - gouda, čedar, parmezán, ementál, rokfór, camembert
Mléčné výrobky - kyselé / acidofilní kefírové mléko, podmáslí, jogurt (i probiotický)
Ryby a ostatní mořští živočichové po zmrazení a konzervaci
Zelenina - špenát, lilek, dýně, kvašené zelí, rajčata (kečup)
Ovoce - ananas, jahody, nektarinky, banány
Čokoláda - kakao

a pít následující nápoje:

červené víno, sekt a kvasinkové pivo

Jak vidno, stále zbývá spousta lahůdek pro realizaci tužeb bříška. V klidu můžete spořádat např. hrst oříšků, müsli tyčinku, párek s hořčicí a vypít polotučné mléko nebo koktejl se střikem bílého vína.
Doktoři z celé zeměkoulě svorně tvrdí, že ve zdravém těle sídlí zdravý, kdežto v nezdravém hodně nemocný duch. Pokud mohu soudit podle sebe, dávám jim absolutně za pravdu.

Žádné komentáře:

Okomentovat