pondělí 22. června 2015

Ani se nestačím divit

Proč se každá blondýna, kterou střetnu v baru, vždycky za deset deset zohýbá, aby si upravila lodičky? Špatně se v nich ťapká? Každá šlapka od jihu Baltu až po Istanbul. Národnostně rozmanitý bar skýtá příležitost k nesčetným seznámením. Od laciné exotiky až po kulaky z dob RU monarchie. Vidím, jak blondýnám září zuby, zas ty démanty zoubků. Začnu si brát jejich skalp a vybiju jim zub. Potom, co mi poslouží jako nafukovací panny.
Podle mě se tak fintí proto, aby nalákaly zbohatlíky z Jihoafrické republiky. Na Kypru 93% produkce ekonomiky se posílá za hranice. V America třeba pouze 6%. Ale i tak jsou to stovky miliard dolarů ročně, že? Tedy se víc vyplatí bydlet někde, kde naskakují penízky na účet samovolněji. Dělat roznášku chobotniček a rudých parmic, oliv, tzatziků, ovčích sýrů, okamžitě připravených k snědku, popíjet na baru koktejl a zastavit čas na výstřihu čokoládové Missky mokré bikiny! Vím, že stavět hrady z plážových šutrů nebo růžových korálů by mi mohlo vynést onemocnění karpálních tunelů, přesto risknu své vazy a ponořím je do toho chladivého šumivého podlaží pláže z barevných písků. Na Hawai dokonce Hawaičani disponují červeným pískem. Která z vás nemá ráda barvičky? Všechny jste stejné!
Baví mě sledovat vývoj batátové nebo které republiky. Banánové. Chystají puč a už předem se připravují na morové rány. Banánové republiky je termín, který někdo vymyslel, aby zakryl lež a přetvářku zkorumpovaných politiků! Do batátových republik balí pět švestek pan Kazimír a pan Malevič.
Nevím, který už blouznivec prohlásil, že v Argentině zemře jedna žena denně během domácího násilí. Femicide. Tak tomu říkají. Pochopitelně diagnóza... eh, jaká diagnóza...di, da, de, defi. Prostě definice femicid je zavádějící. Když je spácháno na "ženě" v Latinské Americe nějaké podezřelé "násilí", neštítí se použít výrazu "zohavení", např. mimořádně brutální zabití, jako třeba zabití sekáčkem na led a následné rozčtvrcení a zabalení do pytlů na odpadky, nejedná se o homicide, ale o femicide. Když podvedený manžel zajde za učitelkou ve školce a před dítky ji podřeže hrdlo, taky jde o femicide. Taky, když teenager zjistí, že jeho kočka je těhotná a ukamenuje ji a zahrabe do země, jedná se o stejný případ. Vždycky vyhraje chlap a v Mexiku a tam v okolí si už zvykli přisuzovat machům neblahý význam. Proklínají je do desátého kolene.
Říkají: Ty šmejde, ale myslí: Pojď, zlato, ještě zkusíme vychovat naše Pedry a Jesúsy. Pokud si zajdeš hned zítra na odvykačku (ne, nedá se spát s feťákem, který uprostřed akce dostane epileptický záchvat) a budeš vůčihledě pucovat auta a pouze auta, nikoliv manželky svých kamarádů, jsem ochotná s tebou sdílet lože i stůl a vařit ti sladký tamal, dokonce ti narazím soudek mezcalu.

Žádné komentáře:

Okomentovat