úterý 14. dubna 2015

Dokonalá Thisbe

Vidíme, že jsme ve skluzu, nestíhá se. Ale dokud se zpívá, žije se a relativně dobře - v porovnání s dětmi ze Zimbabwe. To mi připomíná ten fórek o děcku odtamaď: Přiletí Ježíšek do Somálska, kolem něj se seběhne kupa dětí a škemrá o dárky.
Ježíšek: "Ne ne ne, to je jenom pro hodné děti, které celý rok pěkně papaly!" Nebo víte, jak vypadá fotka somálské rodiny? Jako čárkový kód.
Nebo který mi vyprávěl děda kamaráda, budiž mu země lehká, byl to báječný stařík, veterán a alkáč. Přijde chlápek k doktorovi, ten ho prohlédne a potom povídá: Člověče, vy musíte pít jako duha! Měl byste to omezit. Nojo, pane doktore, ale to je děsně těžké. No tak zkuste třeba si místo každého půllitru dát jablko. No pěkné... ale kde já vezmu denně šedesát jablek? Mimochodem taky razil teorii, ne taky jako já, protože já už nic nerazím, ale taky jako někteří ožralci, že všichni géniové jsou opilci. Ale drtivá většina opilých si jen o sobě myslí, kdovíjak nejsou geniální, hlavně když vidí dvojitě - tedy dvakrát víc než běžný člověk.
Dneska zas budu žahat whisku, brandy, sixpacky, půjdu se večer podívat na stokilové dinosaurky a obhlídnu jejich prdýlky, snad si i na ně šáhnu, když jakoby upadnu. (Naposledy jsem jen o pár čísel minul pevné ženské půlky). Mi to úplně stačí. Nepotřebuju šukat, jsem soběstačný jako ruský stavitel ponorek, dělám ruská torpéda, podílel jsem se na projektu 555 {též známém jako Borei}. Kdo mě zná, ví, že jsem těžce raketonosný. Taky se jednou nějak naperu a skončím u dánských břehů... ale kdo mě uhasí, to teda nevím.

Žádné komentáře:

Okomentovat