pátek 23. ledna 2015

Krákání navzdory

Mohl bych napsat článek o babách! Ale raději ne, protože by mě pomlouvaly. Tak napíšu jen o tom, co jsem si přečetl před pár měsíci, že holky mají lepší komunikační schopnosti. Akorát neumějí hledat v mapách, všechny ty turistky na křižovatkách světa, které obracejí mapy vzhůru nohama, maminky před obchodními domy, které nemohou najít, kde zaparkovaly auta atd. Obrázků najdete nespočet. Když zoologové testovali prostorové schopnosti savců, zjistili, že samci dosahují lepších výsledků - krysky rychleji nacházejí cesty z bludiště, samci slonů líp než samice dovedou najít cestu ke zdroji vody. Ženské prostě moc navigovat neumějí. Reagují na verbální instrukce s obtížemi - když jsou třeba navigovány pouze verbálně. Ale jinak mluví mnohem líp, to už víme, mají dvě centra řeči, muži v podstatě žádné, jen takové kvasi pro slovní zásobu. Proto muži nesnesou, když ženské hodně mluví a tlachají a ženy neumí číst v mapách. Ženské se dívají raději v televizi na jednoduché seriály, protože u nich můžou mluvit. Je to pro ně spíš společenská událost. Sešlost. Chlapi se zmůžou jen na uh, dobře, hm, přikyvování atd. Nedávají vůbec pozor. Chtějí se dívat do ohně, tabáček, vychlazená dvanáctka.

Jak se vyhnout hádkám:
Muži třeba rádi jezdi rychle, řadí, spojují, brzdí, odhadují rychlost, vzdálenosti v zatáčkách.
Ženám by tak neměli dávat mapu, aby podle ní navigovaly.

Závěr:
Muži se hodí akorát na ozdobu za volant a ženské by měly učit, jejich mozek je k tomu výborně vybaven. Potřebnou interakci zvládají lépe než mužští. Ženské mají chránit hnízdo a chlapi mají vysedávat kukaččí vejce.

Nedávno jsem na všemocném youtubku narazil na video, kde pilotovala dopravní letadlo ženská. Byla tam nějaká čtvrthodinka sestříhaná, jak je v simulátoru a rozbila pokaždé letadlo, když ji vysadily motory. Strašně jsem se smál, protože byla sympatická a očividně hodně ambiciozní. Ale teď si představte, že taková paní s vámi poletí - s vámi a vašimi blízkými! a naráz bum, vysadí motor a už je to jen mezí ní a aeroplánem. Vlezl bych do kabiny a těsně před dopadem bych pobaveně pronesl: "Měla jste se narodit jako muž, sice byste neuměla mluvit, ale zato byste uměla lítat!" Chi chi. A možná by mě pak ve ohořelém vraku ještě identifikovali, protože bych se celý černý od sazí smál, jak zas pilotovala ženská!

Žádné komentáře:

Okomentovat