pátek 12. září 2014

Obsypat a plundrovat

Řekl jsem vám už stokrát, že jsem velmi vděčen, co pro nás blog dělá. Dává nám tu skoro neomezený prostor šířit svá učení. Využiju pár řádků, abych si vzpomněl na příběh, který se opravdu udál. Na Sumatře chtěl kdosi prchnout z tábora, protože nesnášel těžkou práci. Že však by nerad utíkal v noci, neboť se bál dravých zvířat a zlých duchů. Pomlčel o babě, se kterou tam navázal styk. Dlouho potom rozmlouval Li Melga s mým přítelem v řeči, která mi byla naprosto nesrozumitelná. Někdy se mi zdálo, že se oba dva trochu smějí, pak zase jako by se hádali zlými slovy. Konečně řekl Li Melga v malajštině:

Piju vodku, miluji ženu, vydávám se na cestu, myslím
telepaticky, obracím se zády
ke dveřím - které žijí vlastním životem
a dříve či později se otevřou
a dříve či později se mě dotkne
ta ledová ruka, možná mi dá jenom znamení

verše z Krynického, proslulého polského básníka. Pomyslel jsem si, že dostal úpal. Vůbec se nedostal k tomu, co soudí o osudu toho mladého unáhlence. On však jenom podotkl, že kdo vyjde na cestu, musí počítat se zpožděním. Vůbec jsem nechápal, co má na mysli.
Řekl, že po období dlouhého klidu nadchází čas války, a ta že vypálí ty, kdož jsou nepřipraveni. Kdo že nabyl znalecké touhy vlastnit krásné věci, ten bude dozajista smeten. A on pak nemůže jíst a pít při vědomí, že bude co nevidět v hrobě, což má neblahé následky na jeho celkový duševní stav.
Já si bláhově vždy představoval, že až zestárnu a umřu, zhruba okolo třiceti let, těsně před vrcholem sil, nebudu mit nic víc než pár hadrů a děravé boty na znamení, že jsem bojoval až do konce, ale daleko jsem to nedotáhl, protože mi drogy sebraly veškerou energii a vůli, odkázaly mě do panství, kde už nevládne laskavost a vlídná slova, ale pouhá lhostejnost. Vlastně jsem nikdy netoužil nic tak světoborného vlastnit. Kde druzí chtěli byt, dům či hrad, mě stačil strom, pod kterým skryju svou tvář aspoň v nejprudším lijáku. Sny se mi samozřejmě splnily, snad jen s jedinou výhradou. Dnešní politika zastupitelů je taková, že krásné jilmy mi kácejí před očima a já nemohu dělat nic jiného než lozit do korun jejich větví, abych je aspoň na pár hodin zastavil. Že bych je odradil, se mi zdá krajně nepravděpodobné, ale nezbývá než do konce být přesvědčen o správnosti svého počínání, pokud tedy na něm něco správného mohou spatřovat i ostatní, řekněme řádnější občané.


Kaligula při svých orgiích nechával mučit otroky. Claudius rád pozoroval obličeje umírajících gladiátorů. Domicián zašel ve vynalézavosti tak daleko, že nechal mučeným pálit genitálie. Commodus páral těla tlustým mužům, uťal jim nohy a vypíchl oči. Milenci se vraždili, ženy ve vysokém stupni těhotenství byly předhazovány vlkům a dětem se podřezávala hrdla. Později v 18. století Evropě vzkvétalo flagelanství. Flagelanti putovali kraji a nechávali se bičovat. Veřejná bičování často končila masovým znásilňováním a vražděním. Výstřelky masového sadismu známe všichni - sicilské nešpory, protižidovské pogromy, Zářijové vraždění atd. Čachtická paní zamykala mladé holky do kovové klece s ostrými hroty, své služebné nechala polévat vodou a v líté zimě umrzat. Při všem tom dav a přihlížející reagovali zajímavým způsobem. Z něčeho, co je napohled tak kruté, se odpor změnil rychle na krvelačnost a chlípnost. Zpití vínem a smyslností tančily družky na mrtvolách povražděných, při tom do taktu bily těmi částmi těla, jejichž nahota byla nejnápadnější. Sexualita a násilí se zdají být nerozlučně spojeny. My, věční otroci vášní sice můžeme protestovat proti agresivní povaze smyslnosti, ale někteří z nás snadněji upadají ve výstřelky příčící se zdravému rozumu, a proto nám nezbývá než ji krotit ve společnosti podobně naladěných. Umění milovat má vlastně hodně co do činění s uměním žít. Málokdo to umí "správně". Kdo vnáší do sexuality něco té fantazie, větší zručnosti prstů a jazyka, asi je na správné cestě. Bez ohledu na náš názor, ač jsou třenice těl prostě směšné, vytvařejí pozitivní životní zkušenosti. Být v dobré společnosti, neustále dobře naladěn, se ženami, které milují romantické scény, nebo i s těmi, které to chtějí mít co nejrychleji za sebou, najděte si ten správný protějšek (nebo vícero zástupců) a buďte prostě hodní! Neznásilňujte, netýrejte, nečtvrťte ženy, kde o to nestojí a stažte z oběhu to nudné porno.

Žádné komentáře:

Okomentovat