úterý 26. prosince 2023

Je to mexická uzenina

Hermetismus: Tajemná cesta k otevřenému oknu

Úvod:
Víte, co je hermetismus? Ne? No, ani já ne, ale to nás nezastaví! Připravte se na vzrušující a záhadnou cestu do světa hermetismu, který je tak tajemný, že ho nikdo nezná!

Odhalení pravdy:
Při mé hluboké studii hermetismu jsem objevil něco neuvěřitelného. Je to jako když se vám zanáší odpadový potrubí a zjistíte, že kořeny rostou až k sousedovi a táhnou se až na opuštěný pozemek, kde je obrovský strom. A co je horší, ten strom už strhl sousedův dům! A teď zjistím, že je to i v mé trubce od George MacDonalda!

Co jsem si myslel, že vím:
Předtím jsem poslouchal několik podcastů od Jamese Lindsaye, kde mluvil hodně o Hegelovi. Hegel měl takovou teorii, že pokrok se dosahuje střetem protikladů a z toho vzniká nová syntéza, která se musí střetnout se svým protikladem a tak dále, dokud není dosaženo dokonalosti. Tento proces nazýval dialektika.

Záhadné jméno:
Proč se to jmenuje hermetismus? Má to něco společného s poustevníky? Ne, vůbec ne. Hermetismus je pojmenován podle Herma, což je kombinace řeckého boha Hermesa a egyptského boha Thota.

Závěr:
Hermetismus je tajemná cesta k poznání, která je tak tajemná, že nikdo neví, co to vlastně je. Možná je to jen další z mnoha záhadných náboženství, která se snaží skrýt své tajemství před veřejností. Ale kdo ví? Možná je to jen další vtipná záminka pro lidi, kteří se nudí a chtějí něco nového a záhadného. Ať je to cokoli, jedno je jisté - hermetismus je tajemný a záhadný a nikdo neví, co to vlastně je.

Žádné komentáře:

Okomentovat