pondělí 10. října 2022

Přečtěte

Přečtěte si Srdcem proti zdi 💕, to je ta pravá romantika, kterou doporučuji všem mým čtenářkám.  




Povznášíš-li se na okamžik, protože uzříš Krásu a zapomeneš na sebe a na Život, jak by ses nepovznesl v mém paláci, jehož noční krása nezná nijaký rozpor ani věk, ani srovnání, v mých komnatách, kde žádný vítr nerozvívá závěsy, žádný prach nepokrývá opěradla, žádné světlo nedává časem vyblednout sametům a čalounům, žádný čas nenechá zežloutnout bělost bílých rouch?
Pojď za něhou, ty malá kurtizáno, která nepřipouští změny. Za mou láskou, která neumírá. Jedině v tomhle blogu pekel popiješ ten svrchovaný nektar nepředstavitelné zvrhlosti, tak se konečně napij z té nevyčerpatelné číše! Vtip je v tom, že se ti nezprotiví ani ti nezhořkne jako sliby tvého kluka. Z  okna kumbálu, co pravím - spíš paláce - pohlížej nikoliv na moře a luny svit, což je krásné, tudíž nedokonalé. Ale čum na mateřskou noc, říjící do vlahé nádhery hluboké propasti hvězd.
V mé náruči beztak zapomeneš i na tu bolestnou cestu, kterou ti bylo jít. Přepínat z blogu na blog, překlikávat odkaz, psát do vyhledávače... nic z toho. Na hrudi už neucítíš ani svůj temný plod bolu, výstupky lásky, takzvané pahrbky kůzlete. Budu ti mateřskou chotí, a sestrou, jakous neznala. Blíženkou, co v tobě spojí všechny tvé úzkosti a vyžene je. 
Jsem král Odloučenosti, Zřeknutí, Císař Smrt a Ztroskotání, jsem živý sen, jenž v okázalosti bloudí mezi ruinami a cestami světa. Mistr průvodů a obřadů, co dovedou zhasit život, ale také jej uhasit, přeje-li to která.

1 komentář:

  1. Knihu jsem zaregistrovala. Nevím, jestli je to čtení pro mě, ale možná si ji časem přečtu. 🙂

    OdpovědětVymazat