pondělí 3. ledna 2022

Aparatura její plachetky

Naštěstí Agáta měla sebou placatku Jelínka. Měla v ní ukrytou luxusní kořalku, která se až příliš nabízela na tuhle truchlivou pouť. Agáta měla dvacet tři let, tedy už byla poměrně stará, nicméně její tělo stále nepodléhalo rozkladu a měla docela přitažlivé tvary. Tedy jsem s ní chodil. Ale co mě udivilo, a divilo mě stále, bylo to, jak dokázala nasávat, když byla ve stresové situaci, což bylo neustále. Dělala totiž užitou malbu na Olomoucké univerzitě. Žádná velká artistka to nebyla, ale bavilo ji si čmárat a proto, kdykoliv se mi zachtělo být zvěčněn, požádal jsem jí jednoduše, aby mi udělala portrét, že jí zaplatím v Dr. Vampech nebo tak něco. Nikdy neřekla ne, i když měla třeba jen své bezduché uhly nebo dokonce jen své laky na nehty. Vždycky něco napatlala a úroveň to mělo pokaždé - úroveň školky minimálně. Jak začínala získávat své promile, její tvář ztrácela barvu, popelavě jaksi, ale když jste jí to oznámili, utrhla se na vás jak saň. Vytáhla vždycky zrcátko a zahleděla se nenápadně doň. Má na své vrásky kolem očí pohlížet s úctou? Nebo s pohrdáním? Proč se její mladá kůže tak nevhodně napíná? říkala si asi. Pak ho zas schovala a tvářila se stejně neurčitě jako předtím. Nosila hodně černé hadry, snad proto, že kdysi - není to tak dávno, kdy jí bylo šestnáct, že? - že kdysi fandila emo kapelám a chodila pogovat do hospod za pankáčem. Lady Pank ostatně byla její přezdívka v celé vesnici. 

"Šukal jsi Lady Pank na dožínky?" ptal se mě Josef, obrovitý chasník, když jsme s Agátou ještě o sobě nevěděli.

"Ne," řekl jsem popravdě.

"Ne? Tak to jsi asi jediný, vole," zazubil se na mě žlutýma, ohromnýma zubama v prázdné tváři. "Byla tak ožralá, že jí Řemdich i Kaštan sjeli oba naráz, v bestiální trojce, dokonce jí tam strkali růžová dilda s přísavkou. A ona si to ani nepamatuje," zahihňal se kolohnát.

"Tak to má dobré, holka. Bude si to pamatovat, až bude babička. Nebo její vnuci si to budou pamatovat, protože jim to padesát let budou ostatní děcka připomínat."

"Si piš, kurva, chachacha. Na takovou čvachtanici nikdo z naší klasy nezapomene."


Ale zasel tím semínko nejistoty do mého vědomí. Také jsem toužil poznat dívku, která se tak exponovala. Říkal jsem si, že je v ní kus opravdovosti, když se tak spouští s největšími darmošlapy v celé vesnici a je jí šumák, že bude mít výchovné problémy s ředitelem.

2 komentáře:

  1. Holka měla žíznivou tlamičku a veselou pičku. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dožínkové obřady většinou vyústí do bezuzdností.

    OdpovědětVymazat