neděle 9. února 2020

Slečnám z krámu

Podnik, který se ještě nedávno vyznačoval pohostinností hodinových domů, po čase paradoxně uvízl v problémech, za který by se i bordel styděl. Předne došlo k zeštíhlení stavů. Odešlo spoustu více či méně snesitelných autorů, někteří, protože se nikoliv neoprávněně cítili ohroženě ve svém tvůrčím úsilí, jiní se sbalili, protože odešli jejich oblíbenci a někteří zkrátka ze setrvačnosti. V tomto bodě měl nastat rázný zákrok. Něco, co by situaci uklidnilo a zneutralizovalo. Stačilo by něco docela jednoduchého, leč účinného. Například zapojení redakce do vývoje blogu nebo redakční systém v užvatelské přístupnosti překonávající webpress. Bohužel nejenže zákrok, řez ostrým nožíkem přes snětí zachvácené výhonky nepřišel, ve skutečnosti přišlo něco docela opačného.
Bylo to svým způsobem komické, ale do smíchu z toho nikomu (kromě těch zlomyslných) nebylo. Vyskytl se hoax - a to do té míry uvěřitelný, že mu patrně téměř veškerá místní populace podlehla! Teď se prý situace aspoň prozatím zdánlivě uklidnila a dostalo se nám ujištění, že nám žádné nebezpečí nehrozí. Že blog funguje dál jako doposud. Odpusťte, že se tak směle ptám, ale opravdu můžete předpokládat, že vašim směšně nedůvěryhodným ujištěním někdo uvěří? A pokud vám ani co by se za nehet vešlo nezáleží na uživatelích (důkazem jsou jednovětná prohlášení na oficiální straně webu), proč se vůbec obtěžujete pracně se přihlašovat na srdce blogu a jistě ho za cenu obrovského úsilí (i mravního, protože se nelze necítit špatně, konám-li špatně službu) udržovat naživu? Hledám osobu zodpovědnou, která se přihlasí a alespoň vysvětlí, kde se stala chyba, když už ne nic dalšího. Kde je ostrá adminka Hanka? Nebo ta už také - jako všichn před ní - raději utekla?
Divím se, že se po tom výsměchu, jejž jste předvedli, nevzbouřilo několik stovek či tisíců aktivních členů odboje blogu, kteří se na vaši fyzickou adresu v Praze nevydali s vidlemi v rukou a pořádně nakrklí vám neroztřískali aspoň výlohy!

Žádné komentáře:

Okomentovat