pátek 8. února 2019

Ústí dírky

Zrovna šla k Alexejovi. Měla sedmadvacet, prořízlou pusinku, sexy tělo. Blížila se již na podpatcích k jeho budoárku, k růžovému salónu, kde ve středy vždy souložili a ohýnky v očích jí zaplály.
Pustila se přes ulici a zahlédla zrovna ty ušmudlané báby-klevetářky z vchodu. Odhodlaný výraz v očích je nejlepší prevence proti útoku psa, pomyslela si a vydala se k nim.
U vchodu si povídaly dvě postarší ženy.
Helena vší silou držela úsměv na rtech.
Přemýšlela, co řekne, aby to nevypadalo, že má nějaké zvrhlé choutky s místním playboyem a sportsmanem.
"Řekli mi," začala a zmlkla. Bude to k něčemu? Stejně to nepochopí.
"Vy jste od novin?" zeptala se bába. Její obličej možná kdysi působil svěžím, laskavým dojmem, teď už ne. Vrásky, rýhy, šedivé kořínky vlasů, tfujtajksl.
"Ne, nejsem. Jsem přítelkyně Sáry, měli jsme stejného přítele. Abyste rozuměly, obě jsme si ho chtěly vzít a obě nás vypekl. Utekl s jinou naší kámoškou," zalamentovala.
"Jak souvisí ta vaše kámoška s námi? Je to hrůza, ty děcka se dneska neumí vůbec vyjadřovat," vzdychla stará paní a přeměřila si ji pátravým pohledem k od hlavy až k prsům.
"Měla byste si ochraňovat," upozornila ji ta druhá, "s kým šukáte, i když nevím, co si vy, dítě, vlastně dovedete ochraňovat. Docela by mě zajímalo, jak můžete s takovým přístupem žít."
"Oplodnil mě na záchodě a za týden nato práskl do bot. Bylo mu tehdy dvacet čtyři. Hned si začal se Sárou, ale o rok a půl později už měl dítě s Monikou. Rychle se opřel do vesel života a dospěl až neobyčejně překotně!"
"Když jsme se dozvěděly, co se mu později stalo... nebudu lhát, byla to pro nás obrovská úleva... Tajně jsme mu přály, aby trpěl."
"Co se mu stalo?" takřka vykřily unisono obě a pohlédly na ni tázavěji.
Vypravovala příběh od začátku. "A pak vzali břitvu a uřízli mu přirození.. prostě mu to uřízli, hodili do záchoda a spláchli... jenom tak, bez důvodu... měl by lepší, kdyby ho zabili," řekla. "Copak se tohle dá spravit?"

Nechutná historka, ale snad ještě větší hnus budil způsob, jakým ji mladá žena vypravovala.

Žádné komentáře:

Okomentovat