sobota 7. dubna 2018

V kamnech řeřavěl oheň


V lednu ubytovali se v malém hostinci v Českém Krumlově tři lidé, dvě ženy a jejich dospělý syn. Fešné lesbičky, které kdysi dávno, těsně po líbánkách, za hluboké komuny, využily možnosti dárce spermatu. Jedna z nich, Simona (43), si nechala během nejplodnějších dnů rovnou do zadnice píchnout infekci plnou spermatu vybraného vysokoškoláka, který ji vzhledem připomínal její milovanou Patricii (41). I když vajíčko mělo trochu problém se uchytit, vyrůstalo ve vejcovodu a později ho museli pošoupnout, aby jim celá nevykrvácela, no hotová věda, ale důležité je, že za osm měsíců porodila - i bez císaře. Syn vážil něco přes dvě kila, takže prostě prcek. Pojmenovaly ho Lišák. Poněkud netradičně, namítnete. Chvilku ještě pobyly v porodnici, než je propustily domů, tam už se svorně staraly o výchovu synka. Lišák rostl jako z vody, brzy se chodil vyspat do školky, pak na střední kouřit a teď je na výšce a zajímají ho jen slečinky na dvě, tři noci. Pobral mnoho životní moudrosti, měl se od koho učit, jeho matky samozřejmě taky stárly a už to nebyly takové světoborné krásky, avšak stále jiskra v jejich modrých, potažmo hnědých očích svítila přesvědčivě. Lišák se nechal očkovat proti spále, když mu bylo pět let, od té doby má místo ramene páhyl - nějak se prevence nevydařila. Navíc si na dovolené v Jugoslávii uhnal nekrotizující fascitidu (stačilo sosnutí komára), která u něj ještě nepropukla, ale už mu v těle bují, aniž by o tom matky nebo on byť jen tušili.

Tento příběh, který se udál přesně tak, jak vám ho zde popisuje, je právě o nebezpečné a zvracené nemoci požirající lidské maso, fascitidě...

Lišák měl sice živé oči, do kterých by se dalo koukat jak do studny od rána do noci, jenže jeho chybějící část ruky od ramene k paži, resp. zdecimovaná část ruky, vypadající jak znetvořený bagr do pískoviště, na kterém si pochutnaly kroupy, neskýtala zrovna estetický pohled. Dívky o něm říkali, že je to kandidát na vozíček a zaručený Downův syndrom. Přesto se nechala čas od času nějaká nachytat, zvlášť když měl půvabný oblek v tanečních nebo ruku skromně v kapsách či ještě skromněji za zády. Nedělalo mu problém ji opít griotkou, do které přimíchal nějaký lektvar, ze kterého byla grogy, dokud ji nedotáhl k sobě na kolej a párkrát nezasunul, než se s hekáním vycákal a otočil na druhý bok, kde zasnul spravedlivým spánkem dvaceti let.

Tedy tito tři, Lišák, Simča a Patricie, se pokoušeli vybalit si ve špeluňce, kde na okenní římse leželo asi dva tucty mrtvých much, některé s propíchaným tělíčkem, jiné vyschlé na troud, jakoby vysáté agresivním virem, další prostě mrtvé, s křídly rezignovaně plandajícími podél statického tělíčka.

Žádné komentáře:

Okomentovat