pátek 11. srpna 2017

Znuděná kočička

Lidé se často nechají ukonejšit pouhou větou. Jako třeba: Strčím jí diamantovou okurku do prdele.
Zalykají se vlastní ješitností, že v nich ta věta nevzbudí krvelačnou touhu jí ji vsadit do tamtoho otvoru, kde slunko nesvítí. Prostě se místo frenetické mánie stanou povolnými. A to je jednou zabije. Nebo prostě jen skončí po dlouhém a namáhavém životě v domově důchodců, s kačerem poblíž postele.
Alice byla frnda, ať už tím rozumíte cokoliv, svými dlouhými laními nohami a kadeřemi havrana přitahovala pozornost motorkářů, policistů i dlaždičů. Jednou se tak procházela po parku a klepala SMSku exovi, když tu slyší, jak se za jejími zády něco k ní ohromnou rychlostí rozbíhá. Snad stádo nosorožců. Vyděšeně se ohlédne. Byl to Kryštof. Trošku (dost) při těle, vousatý, bývalý fotbalista, ze stavebky. Nadbíhá jí rok. Každá sekunda s ním je pro ni stresující. Chce se s ní jen vyspat, ale ona neví, jestli je to dobrý nápad. Nechce být sama, to zas ne, jenže být s někým, kdo pro nic neznamená, to by si nemohla sama sebe vážit, musela by se pozvracet při pohledu do zrcadla, pozvracet do vší té kosmetiky, kterou tak pracně užívá. Je holčičkovsky vyzáblá v zápěstích a v šíji, zároveň má přednosti jako Aneta Krejčíková a taky její sladké pohlaví, proto po ní Kryštof tolik prahne. Kryštof byl ve skutečnosti jiný, než se jevil okolí, i než se jevil Alici. Hučelo to v něm jak v parním kotli, přetlak z neúroz a neukojených přání byl dostatečně silný, aby vytvořil osobnost pokřivenou a povahu zakomlexovanou. Když ji viděl, jak si hupská beztak pod těmi šatičkami s motýlky v tangách, pochopil svou příležitost. Začal před ní plakat, že už ji rok miluje a že když mu odepře přátelství, ošklivě se zohaví, nebo skočí z mostu. Alice se bála, že by si něco mohl udělat a moc dobře věděla, jaké to je, když se člověk cítí nanic, když je mu tak bolestně odpírána přízeň soulože. Příslibila mu tedy jedno kolo sexu.

Rozvalená na jeho těžce upravené posteli na něho koukala s úlisným šklebem. Potlačil chuť po ní hodit těžítkem. Zakřičet na ni.. Ty děvko, říkal si, jak jsi mohla spát s Martinem a se mnou ne? Její tělo se pomalu vlnilo směrem k němu, pořád tak úlisně rozesmáté. Představil si, jaké by to bylo, kdyby téhle frndě zarážel do týlu jehly, zatímco by se její kůže třásla strachem.

Žádné komentáře:

Okomentovat