čtvrtek 13. dubna 2017

Genetický omyl

Nezodpověděly jste správně na hromadu hádanek. Nezasloužíte si odměnu. Ergo si zasloužíte trest. Právě jak to praktikoval můj nebožtík táta, který se svým cílevědomým, humanistickým přístupem k životu skončil v base! Ale o tom se dočtete u jiných, zasloužilejších pamětníků.
Tady se bude pouze trestat. Odehrává se tady, na kolbišti dobra a zla, odvěká hra, ve které nemůžete vyhrát. Jmenuje se Na policajty a zloděje. A vy jste zloději, který hodný a zlý polda chytí a kladou jim na stanici otázky.

Hodný polda: Jak dlouho už děláte kapsáře, přiznejte se, Josef.
Zlý polda: Nebo vám osladíme bydlo. Třemi lety v chládku!
Chycený: Eee (rozpaky, zasekává se v řeči), pa-ne Listopad, já netu-tu-ší-ím, o co-o tu j-j-jde.
Zlý polda: Tak my ti to připomen, hošánku. Šesté srpna jste ty a soudruh Kašpar vyloupili benzínku. Prodavače jste přetáhli odchytovou tyčí na psy a svázali ho do kozelce, nasadili mu roubík a zavřeli na záchůdky. To kdyby se náhodou probral, k čemuž měl po dobu loupeže daleko.
Dále jste uzamkli benzinku, aby to vypadalo, že jsou všichni někde na výletě na horu Říp. Sice to bylo v deset odpoledne v úterý dost podezřelé, přesto jste se zřejmě snažili riskovat a málem, říkám málem, se vám to vyplatilo.
Hodný polda: Pepo, měl bys mu prečíst práva, on je ještě neslyšel.
Zlý polda: Na práva bude mít dost času u soudu. Teď k věci a nepřerušuj mě. Pan Budík a Kašpar, který je ve vedlejší místnosti a čeká na výslech, jsou obžalováni podle trestního zákoníku, podle paragrafu 84 d s dodatkem ch, který jasně ustanovil, že kdo krade, může i zabít a nebo přinejmenším mrzačit, čehož jste se, vy dva gauneři, dopustili s gustem hodným psychicky labilních strojvůdců převážejících do Saudské Arábie smečku březích antilop, sedících u piva uprostřed pustiny, když jim došlo uhlí...

Žádné komentáře:

Okomentovat