neděle 19. března 2017

Má klasické vzdělání idiota

Krátký život usnadňuje počítání. Taky nebudeš muset řešit masti proti bolesti ztuhlých svalů, operace odstranění vrásek nebo Parkinsona. Žij tedy krátce, píchej nepřetržitě s náhodnými a nikdo ti nemůže vyčíst sprostotu!

Upřímně si odpověz na otázku, jestli máš v těch nových gatích od ohýbače větší zadek, nebo se ti to jen zdá, protože tak či tak nesnášíš svoje neforemné pozadí!
Pokud jsi praktická, kila řešíš jako závažné otázky z ekologie.

Máš mužský mozek, poněvadž si děláš seznamy nebo máš spíš ženský mozek, protože snadno navazuješ známosti s novými potenciálními milenci? Mužský mozek na ženě odpuzuje a ženský na muži svádí k výsměchu, nikdo ti však nedá zaručenou radu, jak předejít blamáži nebo výsměchu, dokud neztratíš kvítek nevinnosti ve víru radovánek se sterými nápadníky.

Když tě fešný hřebeček odstaví do friend zony, máš chuť mu v tu ránu nafackovat nebo raději nafackuješ sobě tak, že ti do večera zpuchnou tváře? Každá maličkost letory svědčí o tvojí povaze, jež se jedinečně přenáší do dění světa, které se odehrává kolem nás jako projekce na nepochopitelném plátně. Jasně že ne všecko je jenom černé či bílé. Mourovatá záplata ale postačí na většinu pytlů. To je prdel, co, když říkám pytel, nemyslím tím teď varlata. Ostatně nemusíš si drbat koule, když žádné nemáš, co? Stejně jsou všichni kleštěnci, říkáš si. Ten kluk, co ti pochválil, jak ses hezky ohákla, s tebou sedí v lavici, třesou se mu kolena a upřeně ti hledí do výstřihu. Fuj, to je ale neotesanec, vypadá jak žába, která se co nevidět otelí. A teď skoro slintá. Čas zmrzl, vidíš jen tu jeho ošklivou hubu, chřípí koně a slinu, která se line z koutků... ošíváš se hnusem, do toho ta ježibaba ve třídě, kde sedí nejmíň padesát dalších, máchá rukama a klepe ukazovátkem na tabuli. Do toho skřípavě zapisuje trigonometrické rovnice nebo problémy fyziky, aniž by je řešila. Od toho jsi tu přece ty, vysokoškolačka! I když ničemu nerozumíš, je ti do smíchu, hlavně kvůli tomu žábakovi, co ti funí na zboku na krk. Po půl roce už spolu jezdíte fiatem a hladíte se na pohlavích jako spřízněné duše. . Do roka a do dne zvu tě Lomikare na Boží súd... letí ti hlavou, než si vzpomeneš, že kdysi ti spolužačka Emílie z druhého ročníku suškala do ouška, že když spolu muž a žena souloží, nakonec se jí ten kluk vyčůrá na berušku.. a že celá vyděšená jsi vykřikla: "To bych žádnému chlapovi nedovolila!"





Nikdy se nenaštval, nikdy neláteřil, že mu kdosi leze do zelí. Vtělený klid, prorůstající mu konturami tváře, ještě zdůrazňoval dojem pořádku, který z celkového jeho postoje vyzařoval. Tenhle chlapík, říkal si, by neublížil ani zfetované školačce v červených sukních jdoucí z maturitního večírku!

Ten opilec, Pavel Doušek, nechtěl nikomu ublížit; opilci zřídkakdy chtějí. Teď stáli rozkročení na jeji ještě teplou mrtvolou. Dobré je, že nemusí čelit následkům.
"Už se ti někdy stalo, že utekla?" vyptával se kolega znásilňovač a unašeč, ačkoliv se specializoval na čtrnáctileté, nikoliv na abiturientky.
"Ne, myslel jsem, že neuteče, když byl celý hrad (tak říkal své boudě) zavřený na tolik západů! Měla nohy v rětězech, uzavřená za mřížemi a ještě i okna mimo celu byla zajištěná."
"Někdy jsou vynalézavé, když jsou zahnané do úzkých."


Nebyl to zrovna ten typ Viníka, který by se zhroutil pod tíhou svého činu. Pavel Doušek měl-li kdy nějaké svědomí, bylo již zcela utopené v hektolitrech skotské na dně truhlice s pokladem!

Žádné komentáře:

Okomentovat