středa 16. listopadu 2016

Zloděj Konvalinka

"Nabyl jsem nejprve dojmu, že je to blbec. Okno u auta nemusel vůbec rozbít, dveře byly totiž otevřené," uvedl v minulosti před soudem řidič, který se k autu vracel ve chvíli, kdy se Konvalinka snažil s lupem utéct.
Řidič chytil zloděje do kravaty a držel jej na zemi. A jak ho držel, tak se snažil zavolat mobilem policii, čehož Konvalinka využil a hmátl po nedaleko ležícím šroubováku a třikrát řidiče bodl do hlavy, přičemž dvě rány šly centimetr pod kůži v oblasti pravého spánku. Konvalinka poté z místa odešel na ubytovnu. Zanedlouho přijela policejní hlídka i záchranáři, kteří řidiče transportovali do nemocnice Na Bulovce, kde muže ošetřili.
Městský soud za pokus o těžké ublížení na zdraví a krádež Konvalinkovi uložil v září osmiletý trest. Proti němu se odvolal jak státní zástupce, tak i samotný Konvalinka. Státnímu zástupci přišel trest nepřiměřeně mírný, mimo jiné i vzhledem k tomu, že byl Konvalinka v minulosti dvanáctkrát trestán (byť za majetkovou trestnou činnost), a proto, že mohl šroubovákem probodnout řidiči lebku až na mozek, případně mohlo dojít k průniku šroubováku do dutiny oční, což by mohlo vést až ke ztrátě oka.
Kdybych ho chtěl trefit do oka, tak ho trefím do oka.odsouzený Jiří Konvalinka

Proti tomu se ale Konvalinka ohradil. "Kdybych ho chtěl trefit do oka, tak ho trefím do oka. Přece když si dávám rohlík do pusy, tak si ho nedám do nosu. To je logický," prohlásil ve středu u odvolacího soudu.
"Ohnal jsem se po něm, ale ne s úmyslem, že mu chci ublížit. Kdybych mu chtěl ublížit, tak mu ublížím," dodal

Žádné komentáře:

Okomentovat