pátek 4. září 2015

Osude, osude

Vybavuji si ze svých kusých vzpomínek, že jsem kdysi patříval mezi těch nepatrně málo štastlivců, kterým se dařilo žít výhradně podle svých představ a plánů. Dokonce jsem býval pln míru, i když jsem v kapse neměl ani vindru. Chodil jsem bos po dlažbě hrbolaté jak valcha a když cesty zavál písek, opatrně jsem vytáhl pergamen a popisoval ho tajemnými, runovými značkami, kterým jsem ani valně nerozuměl. Když písmo uschlo, zapadlo slunce nad dnem, který nebyl i rozprostřela se tichá noc posetá smaragdovými hvězdami. Těch dnů, které vědomě či ne protekly pokojně mezi prsty, odkázal mi bůh nespočet a dlužno dodat, že pokaždé byly mi stejně vzácné a chutnaly po víně z první sklizně révy ve Vilharticích.
S nějakou buchtou jsem v Rumunsku měsíc zimy žil na rovenském statku. Když přes noc napadlo půl metru sněhu, koně se samou radostí váleli v závějích u napajedla. Jako malé děti se kolébali na zádech sem a tam a radostně vyhazovali kopyta k modré obloze. Všudypřítomné cikády si klestily cestu orchestrionem zvuků na nedalekých pastvách. Radostné hemžení všech červíčku, červotočů, tesaříků, stehenáčů na květu petržele dosahovalo pověstné meze, nad kterou se všechno už zvrací ve svůj opak.

Mám teď těžkomyslné zařízené žití, a proto nemohu jasně myslit, ale za ty roky, co tu jsem, jsem si uvědomil, že jediný obsah blogu, který není u čtenářské obce závadný, je striktně obscénní, plný nechutností a že to tahá, protože blogeři jsou asi čuňata či co. Podívejte se na blogy, které jsou o sexu - každý je chce číst, denně stovky komentářů, tisíce návštěv. Kdežto já, se svou cudnou a takřka mnišskou povahu, kterému je cizí zraňovat city žen, který až na výjimky nemá skoro žádné sexuální zkušenosti, jednoduše takový blog nemůžu psát. Zjištění, které mě privedlo na kraj propasti. Co teď dál. Už budu asi psát jen pro jednu speciální dívku (mušličku Kiru). Uvidíme, jestli ze své nevinnosti vykřešu nějaký ten plamínek, co zapálí svíčku. Navíc s přihlédnutím k Akimovým trampotám s vedením, které mě dokonale znechutily, mám dokonce místy chuť celé to tu zaspamovat nejúchylnějšími darknetovými zvířecko-děcko-porním materiálem, nalákat zde crawl boty z nejodpudivějších míst a nechat pracovat anonymní zrůdy za obrazovkami zelených "war games" kompjůtrů, aby to tady rozebrali do posledního elementu.

Žádné komentáře:

Okomentovat